×

Gezici Kütüphane Bornova’da

İlk kez bu yıl başlayan ve iki ay gibi kısa sürede İzmir’in imkanları kısıtlı bölgelerindeki okullarında eğitim gören 7 bin 500 ilköğretim öğrencisine hizmet veren “Gezici Kütüphane”, Yaz tatilinde ilk kez Bornova’da kapılarını açtı. İNCİVAK (Cevdet İnci Eğitim Vakfı) tarafından okuma alışkanlığının artırılması amacıyla hayata geçirilen Gezici Kütüphane, Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklarla buluştu. Eşi Hikmet Atila ile birlikte çocukların heyecanına ortak olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, en önemli yatırım insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Bornova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öğrencilerinin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri, kaybolan kütüphane kültürünü yaşatmak amacıyla yaptığı çalışma yoğun ilgi gördü. Yüzlerce minik, daha ilk gününde Gezici Kütüphane’ye akın etti. Kütüphaneye üye olan çocuklar, ilk kitaplarını almanın heyecanını yaşadı. Kimi çimlere, kimi de meydandaki banklara oturarak, elindeki kitabı hemen okumaya koyuldu. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik palyaçolar ve yüz boyama etkinliği ile renklendi. Bornova Belediyesi minik kitap kurtlarına ikramlarda bulundu, minik hediyeleri verdi.

En önemli yatırım insana yapılandır

Gezici Kütüphane’nin ilk günkü ziyaretçileri arasında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Eşi Hikmet Atila da vardı. Kütüphaneyi gezip yetkililerden bilgi alan Başkan Atila, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, “İşte bu anlayışla çocuklarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. Aydınlık bir Türkiye için onların düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesi, bunun içinde ilk olarak kitap okuma alışkanlığı kazanmaları gerekiyor” dedi. Başkan Atila, Bornova’da kadınların, gençlerin ve çocukların dönemi olacağını da bir kez daha yineleyerek, bu doğrultuda projeler üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

4 noktada çocuklarla buluşacak

Gezici Kütüphane, 13 Ağustos’a kadar 17.00 -20.00 saatleri arasında Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kalacak. 17-20 Ağustos, 24-27 Ağustos tarihleri arasında Büyükpark, ardından da Çamdibi Atatürk Parkı’nda minik öğrencilerle buluşacak. 31 Ağustos’tan 3 Eylül’e kadar ise 18.00-21.00 saatleri arasında Aşık Veysel Rekreasyon alanında olacak.

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/