×

Türkiye’deki İl Halk Kütüphane müdürleri toplandı, TKD Başkanı davet edilmedi!!!

Milli Kütüphane‘de gerçekleştirilen İl Halk Kütüphane Müdürleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı’na davetli olmayan TKD Başkanı Ali Fuat KARTAL açıklama yaptı:

Hani Nazım’ın “MOR MENEKŞE, AÇ DOSTLAR VE ALTIN GÖZLÜ ÇOCUK” şiirinde söylediği gibi;
Abe şair,
bizim de bir çift sözümüz var
«aşka dair.»
O meretten biz de çakarız
biraz…

Katılsaydık “o meretten (kütüphanelerden) biz de çakarız (anlarız) biraz” der ve de söz hakkı verselerdi, iki gündür liste üzerinden tartıştığımız konuların yanı sıra kütüphaneci dostlarımıza Ankara’ya hoş geldiniz derdik.

Sayın Bakan Milli Kütüphane’ndeki açılışta;

“Çelik, medeniyetlerin gelişmişlik seviyesi ile kütüphanelerin paralel olduğunu belirterek, “Savunma sanayinizi yok ederlerse yeniden kurarsınız. Ekonominizi yok ederlerse yeniden kurarsınız, orduları lağvederlerse yeniden kurarsınız, tarih boyunca olmuştur. Ama kütüphanenize, milli kütüphanenize, hafızanıza zarar gelirse yeniden kuramazsınız” diye konuştu.”

Ne güzel söylemiş ağzına sağlık. Umarım sayın bakan kütüphanecisi olmayan kütüphanelerin sonunun ne olacağını da biliyordur.
Saygılarımla.

Ali Fuat Kartal

TKD Genel Başkanı

2 yorum

comments user
RFID

BIRAK ALLAH AŞKINA KARDEŞİM SANKİ TKD YE SORUYOLAR TÜSAK GEÇSİNMİ GEÇMESİNMİ İŞİNİZ GÜCÜNÜZ KİŞİSEL MENFAATLERİNİZ SEN ŞAHSEN NEYAPTINKİ KÜTÜPHANECİLİK İÇİN O TAKKEYİ ÇIKAR Bİ ÖNÜNE KOY… BEN ÇOK İÇİN DE OLMAMAMA RAĞMEN HERKEZ ALİ FUATBEYDEN ÖVGÜYLE BAHSEDİYOR BU MESLEĞİN TEKNİK HİZMETLER SINIFINA GEÇMESİ İÇİN ÇABALARI AŞİKAR ŞİMDİ TH OLMASAYDIN DA 1700 1800 MAAŞLA EMİNİM BUKADAR KUNUŞAMAZDINIZ… TABİKİ BEDELİ NE OLURSA OLSUN HİÇBİR MESLEK GRUBUNUN BİZİM MENFAATLERİMİZ İÇİN ZAARAR GÖRMESİNİ KABULEDMEYİZ… BAK KADRO AÇMIYOLAR AMA SENİN GÜNDEMİNDE HALEN TÜSAK VAR UMRUNDAMI…

comments user
Atakan

Dönüpte kendinizde de hata bulmalısınız. Öğretmenlerin her biri birbirini kollarken, siz çıkıpta “Tüsak gibi” konularda itiraz ediyorsunuz. Kültür Bakanlığında Personel olanlar 4 maaş ikramiyeleri kesilme derdinde, siz sanat bitecek v.s. diye Kütüphaneciliğin ilerlemesine set çekiyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz Ali Fuat Bey.