×

Bartın Valisi Ulus Kültür ve Sanatevi Halk Kütüphanesini ziyaret etti

Vali Seyfettin Azizoğlu, beraberinde Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Ulus İlçe Kaymakamı Selçuk Şakar,  Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muzaffer Yelkenci, İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Sağlık Müdürü Dr.Dursun Koç, AK Parti Ulus İlçe Başkanı Kadir Saraç, Ulus’a Hizmet Vakfı Başkanı Ziya Çelik ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Ulus Kültür ve Sanat Evini ziyaret ederek, Kütüphane Müdürü İsmail Akman’dan Ulus İlçe Kütüphanesi ile ilgili bilgi aldı.

Ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada Vali Azizoğlu: “Bugün Ulus’umuz için çok güzel bir yatırıma daha imza attık. Eğitime çok güzel bir tesis kazandırılacak. Bunu hem devlet hem de millet işbirliğinin en güzel örneği olarak burada görüyoruz. Bu sebeple emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Temel atma törenimizin ardından da kütüphanemizi ziyaret ettik. Ben ilk defa böyle güzel bir kütüphane gördüm. Rektörümüz Sayın Ramazan Kaplan da aynı şeyi söyledi. Kütüphanenin bu kadar güzel olmasına ve tüm yaş gruplarına cezbedecek şekilde hazırlanmasında emeği olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzel ve örnek bir kütüphane oluşturulmuş. Ulus’un nüfusunun 9 katı kitap var. 27 bin kitabımız mevcut. Ulusluların kitap okumak için kütüphanemize geldiklerini arkadaşlarımız söyledi. Bu gerçekten Ulus halkının kültüre, eğitime ve kitaba bakış açısının da güzel bir örneği. Bu nedenle ben ulusluları kutluyorum” dedi.

Kaynak:http://www.ajansbartin.com/

Ayrıca Kütüphane, Çocuk Edebiyatı Yazarı Süleyman Bulut’u okurları olan sevgili çocukları buluşturdu. Kütüphane tarafından ücretsiz dağıtılan yazara ait kitapları imzalatmaktan çocuklar büyük bir zevk aldılar. Ebru Sergisi de düzenlenmiştir.