×

Kütüphaneyi kapatıp müze yapıyorlar

Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi, Gaziantep Tıp Müzesi oluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Haluk Perk Müzesi ve Sanko Üniversitesi arasında önümüzdeki günlerde protokol imzalanacak. Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım Ayı Toplantısının 1. Birleşimi ve GASKİ Genel Kurulu 2014 yılı Kasım Ayı Toplantısı 1. Birleşimi dün gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. Yıldönümü münasebetiyle bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde 57 madde görüşülerek komisyonlara havale edildi.

CHP’li Türk ve Demirel karşı çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Haluk Perk Müzesi ve Sanko Üniversitesi arasında önümüzdeki günlerde imzalanacak olan protokolden sonra Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi,  Gaziantep Tıp Müzesi olacak. Şahinbey Belediye Meclisi’nde CHP’liler karşı çıktığı madde dün Büyükşehir Meclisi’ne geldi. Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım Ayı Toplantısının 1. Birleşimi’nin 2. Maddesi olarak gündeme gelen konu, görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. CHP’li meclis üyeleri Hasan Türk ve Mahmut Demirel, Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi’nin Gaziantep Tıp Müzesi olmasının yanlış olduğunu savundular. Kütüphanenin kapatılarak, müzeye dönüştürülmesinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Türk ve Demirel, “ Müze yapılsın ama kütüphane kapatılarak yapılmasın. Kütüphane devam etsin müze başka bir yere yapılsın. Biz Şahinbey Meclisi’nde bu maddeye hayır dedik. Burada da hayır diyeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: http://www.gazianteppusula.com

1 yorum

comments user
DTCF’den Tüsak Konusunda

Bugün 13-14 Eylül DTCF B.B.Y.’nin kuruluş yıldönümüydü.(60.) Bu sempozyumda Türkiyede aktif olarak eğitim veren 9 bölümün Bölüm Başkanları, Türk Küt.Derneği Ankara ve İstanbuldan başkanlar, Tuncer Acar vardı.

Bir konuşmacı abimiz, Tüsak konusunu aynen şöyle sordu. Diyaloğu aynen veriyorum.

“Sevgili Hocalarım ve arkadaşlar, DTCF B.B.Y.’nin kuruluşunu kutlarım. Kutup-l ve diğer platformlarda Akademik Zam ve Ögeder aracılığıyla Uzman Kadrolarınında zam alması konusunda yardım gördük. Selim Bey (Ankara Üniv. Uzman Kütüphaneci) de bu durumu özetledi. Teknik kadro almamızda Ali Fuat Bey ve Hocalarımız çok uğraştlılar. Ama Tüsak konusunda AliFuat başta olmak üzere bazı kütüphanecilerin karşı olduğunu duyduk.Bu haberlerin asparagas olduğunu tahmin ediyorum. Sizden destek istiyoruz bu konuda.”

Ali Fuat Bey “arkadaşa cevap vermek isterim. Özlük haklarınız konusunda çok duyarlısınız. Ama başka konularda aynısı yok. Tüsak sanatın ölmesi demektir, bu yasaya şahsen karşıyım. Ama mesleğimiz açısından o tasarıdan bizi çıkarın da diyecek değiliz, 200 tl zam için bu kadar baskı yapmanız haksız, başkalarının hakkına giremeyiz.”

Salonda alkışlandı. Bazı meslektaşlarımız dünyadan habersiz yalakaca alkış tuttular.

Şunu görün artık, bu foruma daha önceden “Ali” olarak yazıyordum.Ama artık yazmayacağım ve meslekte dinazorlarda yalakalarıda artık gram umrumda değil. Sizi satıyorlar, kendi meslektaşlarınız hemde. İşin iç yüzünü araştırın, milli kütüphane, dernek, üniversiteler içinde nasıl işler döndüğünü görünüz. Ölü doğan bir tasarıyı artık tartışmanın anlamı yok. Hakkımız olan “c” bendini bile bizi çok görüp, bizi katalog bilimi halinde tutmaya niyetliler. Yeni mezunlara Allah kolaylık versin. DİPLOMA= 9 KADRO.