×

Çevre şehir kütüphanesi hizmete girdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla tez, doktora gibi akademik çalışmalara destek sağlamak amacıyla, Çevre Şehir Kütüphanesi kuruldu. Çevre ve şehir alanında 2 bine yakın kitabın yer aldığı kütüphanede İngilizce ve Almanca eserlere de yer veriliyor. Kentsel dönüşüm ve çevre konularında başarılı projelere imza atan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu alanlarda farklı bir uygulamaya imza attı. Uzun çalışmalar sonucunda üniversitelerden, belediyelerden ve diğer kurumlardan bağış yoluyla elde ettiği eserleri, kurduğu Çevre Şehir Kütüphanesi ile vatandaşların hizmetine sundu. Oluşturulan kütüphane ile vatandaşlar bu alanlarda yayınlanmış olan kitap, araştırma tezleri, makaleler ve birçok kaynağa rahatlıkla ulaşılabilecek.

İNGİLİZCE VE ALMANCA ESERLER

2 bine yakın seçkin eserin yer aldığı kütüphanede İngilizce ve Almanca eserlere de yer verildi. Bağışları ile her geçen gün kitap sayısını arttıran kütüphaneden yararlanmak isteyenler (http://www.cevresehirkutuphanesi.com) adresinden ulaşabilirler.

VATANDAŞ TELEFONUNDAN KİTAP OKUYABİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Kitap aramalarda ve kütüphane hizmetleri hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı kütüphanenin web sayfasından online olarak kitaplar da okunabilecek. Android ve diğer uygulamalar ile vatandaş telefondan online olarak kitap okuyabilecek. Bu hizmetten tüm vatandaşlarımızın yararlanmasını bekliyorum” dedi.

İNTERNET, DVD VE OKUMA SALONLARI KÜTÜPHANE DE MEVCUT

Çevre ve Şehircilik alanında tez, doktora çalışmalarında vatandaşa büyük katkı sağlayacak olan kütüphanede okuma salonları, internet, DVD ve günlük gazetelerden faydalanmak mümkün.

Hafta içi kitapseverleri bekleyen Çevre Şehir Kütüphanesi, Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nda bulunuyor.

Kaynak: İHA