×

Toplum Gönüllülerinden, cezaevine kütüphane

Bartın toplum gönüllüsü gençler geçtiğimiz haftalarda düzenledikleri “Snoopy ile Kitap Okuyoruz” projesi ile Bartın’da bir kitap okuma ve toplama seferberliği başlatmıştı. Etkinlikte amaçlanan tozlu raflarda unutulan kitapları ihtiyaç sahiplerine ulaştırma projesi basari ile sonuçlanmıştır. Etkinlik kapsamında değişik türlerden yaklaşık 500 adet kitap toplayan gönüllü gençler, topladıkları kitapların bir kısmını ile ilimizdeki cezaevine bağışlayarak yeni yapılacak olan cezaevi kütüphanesinin temellerini atmış oldu.

“Bartın halkına teşekkür ediyoruz”

Hayallerin hapsedilemeyeceğini vurgulayan gençler, “Bartın halkından topladığımız kitaplar sayesinde bugün yeni bir kütüphane oluşturabiliyoruz. Bağışladığımız kitaplar sayesinde birçok mahkumun hayal dünyası yeniden canlanacak. Böylesi güzel bir işe imza atmamızda bizlere destek olan Bartın halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

“Kitapların bir kısmışı çocuklar için ayırdık”

Kitapların bir kısmını da çocuklar için ayırdıklarını belirten Bartın Toplum Gönüllüsü gençler; “Maalesef ülkemizde kitap okuma oranı çok düşük. Kitap okuma alışkanlığı çocuk yaştan itibaren edinilen bir alışkanlıktır. O yüzden bizler de topladığımız kitapların bir kısmını da küçük kardeşlerimize armağan etmeyi planlıyoruz” diyerek, 7’den 70’e herkesi kitap okumaya davet ettiler.

Kaynak:http://www.bartintimes.com/