×

Bilecik Halk Kütüphanesi Binasında Güçlendirme Çalışmaları

Bilecik’te 1967 yılında hizmete açılarak bugüne kadar hizmet vermeye devam eden İl Halk Kütüphanesi binasındaki onarım ve deprem güçlendirme çalışmaları devam ediyor.614 Bin lira keşif bedelli kütüphane için güçlendirme çalışmalarında, binanın tabanı kazılarak demirle döşenip beton döküldükten sonra bina içinde kolon güçlendirmesi yapıldı. Elektrik ve sıhhi tesisatları tamamen yenilenirken, binanın dış cephesine de perde beton takviyesi yapıldı. Tabandan tavana kadar güçlendirme çalışmaları içersinde ikinci katında perde beton için demirleri döşenip betonu atılacak hazır hale getirildi.

Onarım ve güçlendirme çalışmaları bittiğinde yeni şekliyle il Halk Kütüphanesi tekrar hizmet vermeye başlayacak. Kütüphaneye ayrıca engelliler içinde giriş bölümü yapılması planlanıyor. Kütüphanenin önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Bu arada, İl Halk Kütüphanesi’nin geçici olarak İstiklal Mahallesi, Çalı Sokak’ta bulunan İlbey inşaatın alt kısmında faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Kaynak: http://www.malatyagercek.com/