×

Düş Kütüphaneleri Projesi

Düş Kütüphaneleri Projesi kapsamında Diyarbakır’da 3 kütüphane açılacak. Düş Kütüphaneleri Platform üyesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Mehmet Baran Yavuz, 2 Mayıs’ta Diyarbakır’da 3 kütüphane hizmete açacaklarını söyledi. 4 yıl önce, “geleceğin okuyan nesli için düşlerimizi gerçeğe çeviriyoruz” diye Düş Kütüphaneleri projesini başlattıklarını belirten Yavuz, “Bizim bu projedeki amacımız Anadolumuz’un çeşitli bölgelerinde kütüphanesi olmayan ya da yetersiz olan okullarını tespit edip, bunlara tam anlamıyla yeni kütüphaneler bağışlamaktır. Biz sıradan kitap toplama kampanyası yapmıyoruz. Kitabından, rafına, masasından ve bilgisayarına kadar tam donanımlı bir şekilde kütüphanelerimizi kuruyoruz” dedi.

ÜÇ KÜTÜPHANE AÇILACAK

Daha önce Mardin’de 2, Amasya ve Tekirdağ’da 3’er kütüphane kurduklarını anlatan Yavuz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu senede de 3 kütüphane kuracağız. Diyarbakır’ın Hani Lisesi, Kulp Lisesi ve Evliya Çelebi Ortaokulunda kütüphanelerimizi açacağız. Projeye TOB Kadın Girişimciler Diyarbakır Kurulu ve Ticaret Borsası destek veriyor. Önümüzdeki yıl için ise belirlediğimiz şehir henüz yok. Gelen talepler üzerine gideceğimiz şehri belirliyoruz. Düş Kütüphaneleri kapsamında en büyük amacımız 24 saat açık şehir kütüphaneleri kurmaktır.”

Mehmet Baran Yavuz, 45-50 kişiden oluşan bir öğrenci platformu olduklarını ve çalışmaları 15-20’er kişilik öğrenci gruplarıyla yaptıklarını sözlerine ekledi.