×

Ahmet Atakan Kütüphanesi doğum gününde açıldı

Ahmet Atakan Kütüphanesi 17 Şubat’ta görkemli bir yürüyüş ile açıldı. Açılışa Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın aileleri de katıldı. Hatay Halkevi’nin çağrısıyla Ahmet’in arkadaşları ve Samandağ halkının da desteğiyle aylardır hazırlanan Halkevleri Ahmet Atakan Kütüphanesi 17 Şubat’ta açıldı. Ahmet Atakan’ın da 52 gün boyunca direndiği Sevgi Direniş Parkı’nda toplanan Atakan ailesi ve Ahmet’in yoldaşları Ahmet Atakan sokağına yürüdü. Sokağa Ahmet Atakan’ın 3.75 metre boyunda Mozaik Heykeli yapıldı. Mozaik Sanatçısı Bilge Uğur un çalışması olan Ahmet Atakan heykelinin açılışını Emsal Atakan doğum günü pastası ile gerçekleştirdi.

23 yaşında 23 meşale

Ahmet’in yoldaşları 23. yaş gününde Ahmet için 23 tane meşale ile yürüdüler. Armutlu sokaklarını aydınlatan 23 meşale ile kütüphaneye yürüyüş başladı. Kütüphaneye gelen direnişçiler Antakya halkı ve ailelerle buluştu. Kütüphane’nin açılışına Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, Atakan ailesi, Defne Ortak Sol Adayı Malik Kılıç, Defne Halk Meclisi, Mersin Halkevleri ve Adana Halkevleri yöneticileri de katıldı. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy konuşmasında kitap gönderen, inşaatında çalışan, maddi manevi yardım yapan herkese teşekkür etti. Açılışta Tayyip’in ucube dediği Antakyalıların ise İnsanlık Anıtı dediği heykelin yaratıcısı heykeltıraş Mehmet Aksoy da açılıştaydı.

Halkevleri Ahmet Atakan Kütüphanesi’ni kuranlar “hayallerini satmayan” nesillerin yetişeceği, egemenlerin “sorgulamayan nesiller yetiştirme” çabalarına inat inadına direnen sorgulayan nesiller yetiştireceğine söz vererek etkinliği sonlandırdı.

Kaynak: http://www.sendika.org/