×

Kütüphane kullanılamaz hale getirildi-Manisa

Üçpınar Beldesi’nde hayırsever Rasime-Recai Şeyhoğlu’nun katkıları ile kurulan Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi, kendini bilmez kişiler tarafından kullanılamaz hale getirildi. Kütüphanenin bu durumu kitapseverleri adeta isyan ettirdi. Denge Gazetesi Üçpınar kütüphanesinin mezbelelik durumunu gözler önüne serdi. Kendini bilmez kişi veya kişiler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilen kütüphane bakımsızlıktan adeta çürüyor. Üçpınar Beldesi’nde hayırsever ve belediye işbirliği ile açılan kütüphanenin içler acısı durumu objektiflerimize yansıdı. Kütüphane; 2006 yılında hayırsever Rasime-Recai Şeyhoğlu Kardeşlerin büyük destekleri ve girişimleri neticesinde Üçpınar Belediyesi’nin gösterdiği binada törenlerle hizmete açılmıştı.

O zaman kütüphanenin açılışında açıklamalarda bulunanlar ‘kitap okumayan kalmayacak, özellikle gençlerimize halkımıza kitap okuma alışkanlığını kazandıracağız’ sözleriyle kayıtlara geçmişlerdi. O günden bu yana kütüphanenin bakımı, korunması temizliği belediye tarafından yapılacağı belirtilmişti.

Açılıştan sonra kütüphane kapıları açılmış ve o günden bu yana ilgilenen olmamıştı. Beldede böylesi bir kütüphanenin açılması ardından kapıları adeta kilitli kalmış ve son zamanlarda ise bakımsızlıktan ve ilgisizlikten raflarında yüzlerce bilim kaynağı kitaplar tozlu raflarda okunmayı beklemişti. Bu yetmiyormuş gibi kütüphanenin kapı kilitleri çıkarıldı, camları kırıldı, içeri giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler raflarda bulunan kitapları yerlere atarak perdeleri söküp tahrip etti. Kütüphanedeki araştırma kitaplarından, ansiklopedilere, romanlardan hikâye kitaplarına kadar her türlü kitabı bulmanın artık mümkün olmadığı bu kütüphanede ortaya çıkan manzara bu kadar da olmaz dedirtti. Kütüphanenin bu halinden dert yanan bazı vatandaşlar; “Kapısı açık olan kütüphane içerisine girdiğimizde ise gözlerimize inanamadık, kitapların koparılan sayfaları, yırtılan ciltleri yüreklerimizi burktu, yetkili ve sorumlular ise ortalıkta yok. Gördüğümüz bu manzara karşısında şaşkına döndük”

Hayırseverler sakın görmesin

Kütüphanenin açılmasında vesile olan hayırseverler isimlerinin de levhalarında yer aldığı, hayatları kadar önem verdikleri Kütüphanelerinin son durumun gördüklerinde kim bilir nasıl düşünecek beklide hayal kırıklığına işte o zaman uğrayacaklardır.

Video için tıklayınız

Kaynak: http://www.manisadenge.com/