×

Foça Demokrasi Meydanı’na sokak kütüphanesi-İzmir

İzmir’in Foça ilçesinde Foça Kitap Kulübü üyeleri ve belediye işbirliği ile yapılan ve açık sokak kütüphanesi niteliği taşıyan “Sokak Kitap Dolabı” kitapseverlerin hizmetine sunuldu. 17 Aralık 2013 Salı günü saat 13.30’da düzenlenen törenle açılan açık kütüphane, bünyesinde bulunan yüzlerce kitabın okurlarca üyeliksiz, kayıtsız serbestçe alınıp okunması ve yerine konulması prensibiyle çalışacak. Dileyen vatandaş kitabı meydandaki bank ve masalarda, dilerse evine götürerek okuyacak, kendisi de okunmasını istediği kitaplarını buraya bırakabilecek.

Bir süredir hazırlıkları devam eden “Sokak Kitap Dolabı” üyelerin elbirliği ile oluştu. Boyası, üzerindeki çiçek motifleri üyelerce yapılan dolapta, yer alan tüm kitaplar da üyelerin bağışlarıyla temin edildi. Açılışta kulüp üyeleri adına konuşan Gülsüm Koçer Çiftçi, başta Foça Kitap Kulübü Başkanı Ayla Karatekin ile fikri veren, yapımında emeği bulunan herkese ve Foça Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ege’de bir ilk

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da konuşmasında bu sokak kütüphanesinin “Ege’de bir ilk olduğunu” belirterek kitap kulübü üyelerini övdü. Demirağ; “Doğal ve kültürel güzellikleriyle ünlü Foça’mız bir güzelliğe daha kavuştu. Artık okumamak için kimsenin bahanesi yok. Kitaplar tüm vatandaşlarımızın her an elinin altında. Her yaştan insanımızın ortak kütüphanesi Foça Demokrasi Meydanı’nda. İyi okumalar” dedi.

Kaynak: http://www.focafoca.com