×

Muş Çocuk Kütüphanesi faaliyete başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde açılan ‘Muş Çocuk Kütüphanesi’ faaliyete başladı. Çocuk kütüphanesi çalışmasının bölgede bir ilk olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, bölgede bulunup İl Halk Kütüphanesi’ne gidemeyen öğrencilerin faydalandığını söyledi.

Günde yaklaşık 40 ile 50 öğrencinin hizmetten faydalandığını ifade eden Çetin, kütüphane ile ilgili şunları kaydetti: “Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığımız Yayımlar Genel Müdürlüğü bütçesi ile ‘Çocuk Kütüphanesini açtık. Bu kütüphane çalışması bölgede bir ilktir. İl Halk Kütüphanemize gidemeyen ve civarda bulunan çocuklarımız bu kütüphaneden faydalanıyor. Özellikle kurumumuza yakın bölgedeki okullarda eğitim gören öğrencilerimizin uğrak mekanı haline geldi. Günde yaklaşık olarak 40 ile 50 öğrenci kütüphaneden faydalanıyor.”

“Öğrencilere tamamen ücretsiz hizmet veriliyor”

Çocuk kütüphanesinde roman, hikaye, drama köşesi, satranç, etkinlik alanı ve çok sayıda yardımcı kaynağın bulunduğu vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin, öğrencilerin ödev yapma ve ücretsiz çıktı almalarına imkanlar sağladıklarını kaydetti. Çetin, “kütüphanemizde uygun bir ders çalışma ortamı oluşturuldu. Kitap alma ve internetten yararlanma imkanları da veriyoruz. Kütüphanemizi sürekli zenginleştirip yeni kitaplar alıyoruz. Çocuklarımızın ödev yapmalarına ve hatta çıktı almalarına imkanlar sağlıyoruz.” diye konuştu.

Kaynak:http://www.cihan.com.tr/