×

Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı-Son Başvuru Tarihi:22-01-2014

Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, Genel idare Hizmetleri Sınıfında 9 uncu dereceden boş bulunan, 50 adet kültür ve turizm uzman yardımcısı kadrosuna atama yapmak amacıyla, Kültür ve Turizm Uzmanlığı Yönetmeliği hükümlerine göre Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavı yapılacaktır. Öğrenim dallan itibariyle alınacak kültür ve turizm uzman yardımca sayılan aşağıda belirtilmiştir.

1. Grup

Hukuk Fakültesi mezunlarından 10 kişi

Siyasal bilgiler, iktisadi ve idari Bilimler, iktisat, işletme Fakülteleri mezunlarından 10 kişi

2. Grup

Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunlarından 10 Kişi

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunlarından 10 Kişi

İstatistik Bölümü mezunlarından 3 Kişi

Şehir Plancısı Bölümü mezunlanndan 3 Kişi

İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunlanndan 2 Kişi

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarından 2 kişi

GENEL TOPLAM : 50 kişi

1 – YARIŞMA SINAVINA KATILMA ŞARTLARI:

1 .Gruptan sınava katılabilmek için;

– En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleri veya buna denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

– Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7-8 Temmuz 2012 ve 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS); en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumları mezunlarından, Hukuk Fakültesinden (KPSSP103) puan türünden asgari 85; Siyasal Bilgiler, iktisadi ve idari Bilimler, iktisat, işletme Fakültelerinden, (KPSSP53) puan türünden asgari 85 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; bölüm itibariyle alınacak kültür ve turizm uzman yardımcısı sayısının dört kat aday arasına girmek.

2. Gruptan sınava katılabilmek İçin;

En az dört yıllık eğitim veren Bilgi ve Belge Yönetimi, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, istatistik, Şehir Plancısı, inşaat Mühendisliği Bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

– Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7-8 Temmuz 2012 ve 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS);

en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumları mezunlanndan,istatistik Bölümünden (KPSSP25) puan türünden asgari 85; Bilgisayar Mühendisliği ,Yazılım Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgi ve Belge Yönetimi, Şehir Plancısı ve inşaat Mühendisliği Bölümlerinden (KPSSP8) puan türünden asgari 80 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; bölüm itibariyle alınacak kültür ve turizm uzman yardımcısı sayısının dört katı aday arasına girmek.

Son sıradaki adayla, aynı puanı almış aday/adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.

– 657 sayılı Devlet Memurlan Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartlan taşımak,

– Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak, şartı aranır. Yarışma sınavına, öğrenim dalları itibanyla alınacak her bir uzman yardımcısı kadro kontenjanı için Bakanlıkça öngörülen sayıda başvurunun olmaması hâlinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları arasındaki sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Bakanlığa aittir.

2-BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Yarışma sınavına katılmak isteyen adaylar, birinci maddede belirtilen koşulları taşımaları şartıyla; Atatürk Bulvan No:29 Opera/ANKARA adresinde bulunan Bakanlığımız Personel Dairesi Başkanlığından veya www.kulturturizm.gov.tr adresinden temin edecekleri başvuru formunu doldurarak, istenilen belgeler ile birlikte 06/01/2014 Pazartesi gününden itibaren 22/01/2014 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar Personel Dairesi Başkanlığına bizzat veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. Ancak,posta yoluyla yapılan başvurularda istenilen belgelerin son başvuru tarihine kadar Bakanlığa ulaşmış olması, başka bir ifadeyle Bakanlık kayıtanna girmiş olması gerekir. Postadaki gecikme nedeniyle son başvuru tarihinden sonra Bakanlığa ulaşan/kayıtlarına giren başvurular işleme alınmayacaktır.

Başvuru formları ve eki belgelerin incelenmesi sonucu sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 24/01/2014 tarihinden itibaren www.kulturturizm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

3- BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER ;

– ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme sınavına ilişkin sonuç belgesi çıktısı,

– Yükseköğrenim diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noterce ya da Bakanlıkça onaylanmış örneği,

– iki adet vesikalık fotoğraf (4.5x 6 cm. ebadında, son altı ay içerisinde çekilmiş olan fotoğrafın biri Başvuru Formuna yapıştırılacaktır.),

– Başvuru formu,

4- SINAVIN ŞEKLİ:

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar,

a) Genel kültüre ve genel yeteneğe, üniversite eğitimine ait mesleki bilgilerine, bakanlığın görev alanına ait bilgilere, yabancı dile ilişkin konulardaki bilgi düzeyi,

b) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir.

Mesleki Bilginin Alt Konuları:

1. Gruptan Sınava Girecekler için: Mikro-Makro iktisat, Uluslararası Ekonomik ilişkiler ve Kuruluşlar, Maliye Politikası, Türk Vergi Hukuku, Anayasa Hukuku, idare Hukuku, Medeni Hukuk (Aile ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Hukuku, Ticaret Hukuku.

2. Gruptan Sınava Girecekler için : Bilgi ve Belge Yönetimi için : Bilgi ve Belge Yönetimine Giriş, Bilgi Kaynakları ve Hizmetleri, Kütüphane Otomasyonu, Bilgi Merkezlerinin Yönetimi, Arşiv Yönetimi, Dizinleme Teknikleri, Bilgi Merkezi Kurma ve Geliştirme, Sınıflama Sistemleri, Osmanlıca, Osmanlıca Gramer.

Şehir Plancısı için : Türkiye ve Dünyada Planlama Tarihi, Planlama Modelleri, Kent Ekonomisi, Kent Sosyolojisi, Kent Coğrafyası, imar Mevzuatı, Planlama Süreci, Ulaşım Planlaması, Çevresel Planlama, Kentsel Tasanm, Bölge Planlama.

İnşaat Mühendisliği için: Genel Malzeme Bilimi, Ölçme Bilgisi, Yapı Malzemeleri, Mukavemet, Zemin Mekaniği, Hidromekanik, Yapı Statiği, Betonarme.

İstatistik için: Genel istatistik, Matematiksel istatistik, Olasılık Hesapları.

Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği için: Bilgisayar Programlama, Dosya Organizasyonu,işletim Sistemleri, Mikroişlemciler, Yazılım Mühendisliği, Veritabanı Sistemleri, Veri iletişimi, Bilgisayar Ağları.

Elektik Elektronik Mühendisliği İçin: Mühendislik matematiği, elektrik devreleri, güç elektroniği, elektrik makineleri, yüksek gerilim tekniği, güç iletim ve dağıtım sistemleri, elektromekanik enerji dönüşümü, devre analizi, sayısal sistemler, elektromanyetik alan teorisi, sistem modelleme ve kontrol.

5- DEĞERLENDİRME:

Adaylar, sınav kurulu tarafından 4 üncü maddenin (a) bendi için elli puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayn ayn tutanağa geçirilir. Bunun dışında sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, kurul başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır. Adayların, uzman yardımcılığına atanmaları başarı derecesi sıralamasına göre ilgili mevzuat çerçevesinde yapılır.

Yarışma sınavında, öğrenim dalları itibariyle alınacak uzman yardımcısı sayısı kadar adayın başarılı olamaması halinde, kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dallan arasındaki sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Bakanlığa aittir.

Sınavda başarılı olup bildirimde belirtilen sürede gerekli başvuruyu yapmayanlardan, ataması yapılıp da herhangi bir sebeple görevden aynlanlardan veya göreve başlamayanlardan boşalan/atama yapılamayan kadroya, yeni bir sınav yapılıncaya kadar veya yeni bir sınav yapılmaması halinde en geç iki yıl içinde yarışma sınavı basan sırası dikkate alınarak yedek listeden atama yapılabilir.

6-SINAV YERİ VE TARİHİ:

Sözlü Sınav: Sınav tarihi, saati ve yeri daha sonra www.kulturturizm.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

7- YARIŞMA SINAVI SONUÇLARININ DUYURULMASI:

Yarışma sınavını kazananlann listesi www.kulturturizm.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Yarışma sınavını kazanan uzman yardımcısı adaylarına ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

Kaynak: http://ilan.memurlar.net

26 yorum

comments user
Kültür Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Kazananlar

Bilgi Belge Yön.
GİZEM GÜLTEKİN
Asil
BAŞARILI

2
ktb135
Bilgi Belge Yön.
ÖMER KARAMAN
Asil
BAŞARILI

3
ktb136
Bilgi Belge Yön.
METEHAN SAMANCI
Asil
BAŞARILI

4
ktb133
Bilgi Belge Yön.
MEHMET MARANGOZ
Asil
BAŞARILI

comments user
Mülakat Listesi

KÜLTÜR VE TURİZM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVINA
BİLGİ VE BELGE YÖN. BÖLÜMÜNDEN GİRMEYE HAK KAZANANLAR
Sıra No Aday no Adı ve Soyadı Kpss Puanı Okulu
1 ktb133 MEHMET MARANGOZ 86,34197 İSTANBUL
2 ktb134 GİZEM GÜLTEKİN 86,00669 HACETTEPE
3 ktb135 ÖMER KARAMAN 81,59810 HACETTEPE
4 ktb136 METEHAN SAMANCI 80,05171 HACETTEPE

Sadece 4 kişinin başvurusu kabul edilmiş, haklarında hayırlısını temenni ederim.

comments user
Orkun

http://www.bbyhaber.com/bby/2014/01/08/2014-yili-net-kutuphaneci-maasi/#comment-5560

ayşe demişki 25 Ocak 14 14:40

@bbyhaber kütüphaneci maaşlarının 300 tl daha fazla olması için şuan yapılan bir çalışma var mı? bu durumun düzeltilmesi mümkün görünüyor mu ve durum leyhimize mi? bilginiz varsa bizi aydınlatmanız çok iyi olacaktır teşekkürler…

comments user
bby

arkadaşlar bugün kültür bakanlığına gittim başvuru için ama puanım tutmadığı için belgelerimi almadılar. başvuru yapmayan arkadaşlar varsa boşa gidip hayal kırıklığına uğramasın. başvuruları kabul edilen arkadaşlara da başarılar diliyorum 🙂

comments user
hcttp

Arkadaşlar p8 den 80+ alanlar sadece 2 kişi. Bu ilan neye göre verildi bilemiyoruz ve bakanlığa attığımız mailler maalesef cevapsız kaldı. Bu arada uzm yrd mülakatında neler soruyorlar biliyor musunuz ilk defa gireceğim de 🙂

comments user
Mehtap

http://www.bik.gov.tr/files/elemanalimi/ilan%20metni.pdf
Basın İlan Kurumu iş ilanı…

comments user
seyyar

arkadaşlar sermaye piyasası kuruluda 1 adet arşivci ve bir adet kütüphaneci alacak bilginize…

comments user
mustang

@bbyci tespitlerinize aynen katılıyorum.Ali Fuat KARTAL’ın gerek kütüphanecilerin gerekse arşivcilerin hak arama mücadelesine verdiği destek ortada.Bu konuda da anlaşılan ciddi bir problem var.O kadar kadro göz göre göre boş kalacak.Sağlık bakanlığı da aynı vasıflardaki kadrolar için 70 koymuş limiti.Demek ki yapılabilir bir şey.Atamalar için bu kadar sıra bekleyen meslekdaşımızın varolduğu düşünülürse acil ilgilenmeleri gerekir diye düşünüyorum.4101 kod meselesinde müdahil olmuşlardı.Acil müdahale bekliyoruz.

comments user
bbyci

Bu uzman yardimcisi kadroları bölümümüzun itibarini arttıracak ve ileride açılacak kadrolara örnek olabilecek türdendir. Dolayısıyla bizim icin cok önemlidir. 80 puan üzeri basvurunun cok az olacağı asikardir. Bizim icin onemli olan bu kadrolarimizin boşa gitmemesi için çok değerli ve bizi en iyi şekilde temsil eden TKD başkanınin bu konuya egilimini beklemekteyiz!

comments user
mustang

Gerçekten üzücü hem de kariyer kadrosu idi.
Sağlık bakanlığının kadroları var.Onlar 70 sınırı koymuşlardı.Onların ki de uzman yardımcılığı onlar da bby den alıyorlar.

http://www.bbyhaber.com/bby/2013/11/25/saglik-uzman-yardimciligi-yarisma-sinavi-duyurusu-son-basvuru-tarihi24-12-2013/

comments user
Atakan

Aradım sordum, YDS’ye girmek gerekiyormuş ve otomatik olarak o ekleniyormuş kpss puanına, saçmalığa bak !

comments user
Atakan

Yani ben kpss’nin yabancı diline girmedim, ayrı olarak daha da zor olan kpds’den 95 aldım ve başvuramıyor muyum ? bir şey diyeceğim, içimden diyorum.

comments user
ali

80 puan kriteri yerine yds 50- 70 kriteri koysalar daha mantıklı olacak bir ilandı. Böyle saçma bir ilan olmuş. Kpss de ingilizce yapan ve 80 puanı olan kütüphaneci sayısı bir avuç bile yoktur. 10 kişi hiç yoktur..

comments user
Barış

@açılınbenkütüphaneciyim

Puanınızı kriterlere uygun olarak ilgili sıralama konusu altında paylaşırsanız seviniriz.
http://www.bbyhaber.com/bby/2012/08/14/2012-kpss-bby-puan-siralamasi/

comments user
açılınbenkütüphaneciyim

Ben bu puan türüne sahibim ancak mezun değilim.İnşaallah kadro dolmaz ve bana kalır.:) Bakanlığı bu puanın sabit kalıp kalmayacağı konusunda yarın arayacağım.80 istiyorlarsa kararlı davranıp 80le alsınlar lütfen. 🙂

comments user
şirin

2013 de kpss ye girdim p8 puanım 65 ve benim puanımda yüksek puan alan 11 kişi var. 2012 de zaten p8 puan türünde puanı hesaplanan birkaç kişi var(aynı zamanda dil sınavına da girmek gerek çünkü) ancak onlarda 80 altı p8 den 80 üstü alan 5 kişi bile yoktur bizim bölümden

comments user
mustang

Başvurmayı düşünenler bakanlıkla görüşmeliler.Uzman yardımcılığı kadrosu.Yani A grubu kadro? Kariyer tipi kadro? Bu yüzden 35 yaş şartı getirilmiş? Eğer böyle ise Kültür ve turizm bakanlığının il halk kütüphanleri için aldığı Kpss B tipi kadroyla karıştırmamak gerek.Çok daha prestijli pozisyonlardır bu pozisyonlar.10 adet kadro 80 puan limiti.Boş kalırlarsa kurum için de bby mezunları için de yazık olur gerçekten.

comments user
ibrahim

arkadaşlarında değindiği gibi p3 puanı değil dikkat p8 yani dil puanıda istiyor p3 80 olan biri dili yoksa p8 de 70 lere düşüyor puanı böyle birilerinin olduğunada pek ihtimal vermiyorum en yüksek p3 den 86 ya rastladım p8/ i de bundan düşüktür bu kadrolar boş kalacak bence

comments user
dilek

merhaba arkadaşlar… bu tür alımlarda kpss p8: genel yetenek (%40), genel kültür (%40) ve yabancı dil (%20) yi ifade ederken kpss p108: genel yetenek (%20), genel kültür (%20) ve yabancı dil (%60)ı ifade eder. ben şahsen 2010 da kpss p3 den 82 küsür almış biri olarak p8 den 80 i yakalayamadım, yabancı dilim de fena sayılmazdı o dönem… bence böyle alımlarda yabancı dil aranması kaliteyi arttırır ancak 80 olması da bby için biraz fazla olmuş açıkçası ve sanırım bir de osmanlıca bilgisi istiyormuş..başvuracak arkadaşlara şimdiden başarılar..:)

comments user
z

Arkadaşlar ben bakanlığı aradım 80 puan zorunluymuş. 80 puanda Bby mezunu en iyi ihtimalde 2 tane vardır. İlanda değişiklik yaparlarsa ancak başvurabiliriz. Bunun için başvurmak isteyenlerin bakalnlıkla iletişime geçip bu yönde istek yapması gerekir diye düşünüyorum. Puan düşmezse kimse başvuramayacak malesef 🙁

comments user
firestrak

torpil kadroları olsa gerek..

comments user
last

KPSS P8 de ne ola ki_

comments user
aü bby 2000

80 alınır bence çalışmak lazımmm. bir ktpcinin başlangıçta gelebileceği zirve noktadır.

comments user
jonguil

kpss p8 puani genel yetenek, genel kultur ve yabanci dili kapsayan bir puan turudur. Acaba bolumden bu puana sahip birileri var midir? Zannetmiyorum. O halde kim buraya basvuru yapacak?

comments user
iübby2011

80 puan 🙂 gerçekten komik. Sınavın sistemi ne kadar komikse bu kurumların bu şekilde puanlar istemesi o kadar komik. Osmanlı Arşivi de alım yaparken böyle yapıyor ve bunun yanına Tarih Edebiyat İlahiyat mezunlarını da katıyor. Bizler boşa okuduk bu bölümü sanırım. Nasıl olsa Tarih coğrafya matematik türkçe yapamıyorsak mesleğimizin en kötüleriyiz :)) saçmalıklar diz boyu.

comments user
bbyci

Merhaba arkadaşlar, bu ilan yayinlanmis fakat 80 üstü puanlarin kaldigini dusunmuyorum kalsada 3-5 kisiyi gecmez.ilerleyen günlerde bu ilanla ilgili gerekli duzeltmeler yapilacak mi acaba? Tabi bu konuda en iyi bilgiyi bize bby haber verecektir.