×

İl Halk Kütüphanesi 10 bin üyeyi buldu-Sakarya

İl Halk Kütüphanesine olan ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Müdür Özçayır, “Kütüphanemize olan ilgi her geçen gün artarken, bu durum da bizleri memnun ediyor” dedi. Okuma alışkanlığının geliştirilmesini önemsediklerini söyleyen Özçayır, “Aktif üye olarak 9 bin 853 üyemiz var, bu üyelerimiz aktif olanlar, yani son 1 yıl içerisinde kitap almayan üyelerimiz bu sayıya dahil edilmiyor” dedi.

Kitap edinmeler

18 yaşından büyüklerin, nüfus cüzdanları ile başvurmaları durumunda, form doldurarak üye yapıldığını söyleyen Özçayır, “18 yaşından küçük çocuklarımız ise velileri ile gelerek üye olabiliyor. Ayrıva, velilerinde imza alıp, okullarından onaylatarak da üye olabiliyorlar. Alınan kitapları 15 gün boyunca okuyabiliyorlar, olmadığında ise 1 gün öncesinden arayarak, telefonlar bu süreyi uzatabiliyorlar” diye konuştu.

50 bine yakın kitap

Kütüphanelerinde 45 binden fazla kitap bulunduğunu söyleyen Müdür Özçayır, “Bu sayı en fazla 50 bin olabilir, zira buraları ‘Tip’ kütüphaneler, bizde bu durumda en fazla okunan kitapları bulunduruyoruz” dedi. Özçayır ayrıca, anaokulu ve çocuk kütüphanesi, araştırma bölümü, internet ve satranç bölümü ile hizmetin en iyisini vermeye devam edeceklerini ifade ederek, vatandaşları kitap okumaya davet etti.

Kaynak: http://sakaryayenigun.com.tr