×

10 yıldır kapalı olan kütüphane açılmayı bekliyor-Samsun

Samsun’un Terme ilçesindeki halk kütüphanesi, 10 yıldır açılmayı bekliyor. Halk, görevli eksikliğinden dolayı kapalı duran kütüphanenin açılmasını istiyor. Kamil Kılıç isimli vatandaş, 30 bin nüfuslu ilçedeki kütüphanenin kapalı olmasını anlayamadığını söyledi. Kılıç, “Ben öğrencilik hayatımda kütüphaneye gider, kitapları karıştırır, araştırmalarımız ve ödevlerimizi öyle yapardık. Fakat şimdi çocuklarımız bundan mahrum kalmakta. Bir ara açıldı fakat 2 yıldır kapalı olan halk kütüphanesinin tekrar hizmete açılmasını istiyorum.” dedi.

Terme’den daha küçük yerlerde kütüphanenin faal olduğunu belirten Kılıç, “Kütüphaneler cazip hale getirilmeli, içerisine bilgisayarlar konulmalı, farklı uygulamalarla öğrencilerimiz kitaplarla buluşturulmalı.” diye konuştu.

‘Yeni eğitim döneminde belki açılmıştır’ diye arkadaşlarıyla kütüphaneye gelen Ramazan Nas, yurtta kalan ve evinde bilgisayar imkanı olmayanlar için buranın uygun hale getirilmesini talep etti. Nas, internet kefelere gitmek, harçlıklarını oralarda harcamak istemediklerini dile getirdi. Özel İdare binasındaki kapalı kütüphanenin, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösterdiği bildirildi.

Kaynak: http://www.mersinim.net/