×

Kütüphaneler okumak için kullanılmıyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada öğrencilerin sadece yüzde 18’inin kütüphaneyi okumak için kullandığı belirtildi. Öğrencilerin kütüphanede neler yaptığını merak eden Amerikalı uzmanlar bir araştırma yaptı. Araştırmada üniversite öğrencilerinin sadece yüzde 18’inin kütüphaneyi okumak için kullandığı belirtildi. Öğrenciler bunun yerine kütüphaneyi sosyal medya sitelerine girmek, arkadaşlarına mesaj atmak, online alışveriş yapmak ve hatta uyumak için kullandıkları ortaya çıktı.

Lawrence T. Paretta ve Amy Catalano’nun yaptığı araştırmada kütüphanede okulla ilgili basılı materyalleri okumanın en yaygın davranış olduğu kaydedilirken, bunu en yakın takip eden davranışlar Facebook ve sosyal medyayı incelemek olarak öne çıkıyor. Okumak yüzde 18 iken sosyal medyayı takip etmek yüzde 11 olarak tespit edildi. New York Long Island’daki iki üniversitenin kütüphanesinde 730 öğrenci ile yapılan araştırmada öğrencilerin yüzde 9.3’ünün kütüphanede eğitim dışı ve oyun sitelerini ziyaret ettiği belirlendi. Sadece yüzde 4.9’u eğitim sitelerine bakarken, yüzde 5.9’u online kütüphane materyallerini kullandığı kaydedildi.

The Reference Librarian dergisinde yayımlanan araştırmada 2011’in kış sezonunda birkaç hafta boyunca çalışma yaptı. Kütüphanede yapılan diğer faaliyetler arasında uyumak (yüzde 0.7), haber sitelerini okumak (yüzde 2.6), Youtube videolarını izlemek (yüzde 2.1) olarak sıralandı.

Kaynak: http://www.internethaber.com