×

Kızıltepe Çıplak köyüne kütüphane kuruldu-Mardin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin “81 İlde 81 Kütüphane” projesi kapsamında Çıplak köyünde kütüphane kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Divan Üyesi Cüneyt Kahraman, 10 Gençlik Meclis üyesi ile önce Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ‘ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Kahraman, Yırık’a projeye vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi. Yırık ise gelen ekibe kitap hediye etti.

Yırık, şöyle dedi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi gençlik üyesi meclisinden arkadaşlarımız projeyi başarılı bir şekilde yürütüyor. Bugünkü Kızıltepe ilçemize 40 kilometre uzaklıktaki Çıplak köyü.Türkiye’nin en ücra köşesi diyebileceğimiz yerlerden birisi olan bu köyde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkısını çocuklarımız bu pırıl pırıl gençlerin vasıtasıyla yaşamış ve şahit olmuş olacaklar. Bu gençlerimize ve emeği geçen herkese ilçemiz adına teşekkür ediyorum.”

Ziyaretin ardından 420 öğrencisi bulunan ilköğretim okulunda kütüphane açıldı. Açılışta başarılı 4 öğrenciye bisiklet ve diğer öğrencilere kitap ile çeşitli hediyeler verildi.

Okul idaresi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerine okulun eksiklikleri ile ilgili Kadir Topbaş’a iletmek üzere yardım talebinde bulundular.

Muhabir: Adnan Koçhan

Kaynak: www.haberfx.net