×

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan 49.Kütüphane Haftası Kutlama Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bilim ve teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli göstergelerden biri hiç kuşkusuz bilgiye en hızlı şekilde erişebilme; bilgiyi doğru, gerektiği gibi kullanabilme kabiliyetidir.” dedi. Başbakan Erdoğan, Kütüphane Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye’nin geleceğine dair yapılan en önemli yatırımlardan birinin, okuyan, araştıran, sorgulayan, bilgiye ve özgür düşünceye sahip bir nesil yetiştirmek olduğunu vurguladı.
Erdoğan, “Bu açıdan insanlığın kültürel birikimini barındıran, basılı ve yazma eser, harita, resim, fotoğraf başta olmak üzere pek çok bilgi ve belgenin mahfuz tutulduğu kütüphaneleri, geleceğimiz adına ülkemizin en önemli hazinelerinden biri olarak görüyoruz. Başta öğrenciler, araştırmacılar ve bilim insanları olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin bilgi ve belgeye ulaşabilmesi adına kütüphanelerimizin önemli bir işlevi bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bu yüzden kütüphanelerin sayıca artırılmasına, dijital teknolojiden azami ölçüde istifade edilebilmesine, fiziki mekânlarının geliştirilmesine ve yeterli sayıda nitelikli uzman personele kavuşmasına özel önem verdiklerine işaret ederek, şu temennilerde bulundu: “Bu düşüncelerle Kütüphane Haftası’nı kutluyor, bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diliyorum. Bu vesileyle yurdumuzun dört bir yanında faaliyet gösteren kütüphanecilerimize çalışmalarında başarılar diliyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.”

Kaynak: http://t24.com.tr/