×

Prof. Dr. Bülent Yılmaz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Konferans verdi

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Kütüphanecilik alanında ilk akla gelenlerden Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde “Bilgi Toplumu ve Kütüphaneler” konulu konferans verdi. 49.Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konferansa Rize Valisi Nurullah Çakır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı ve Üniversitenin Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, RTE Üniversitesi Daire Başkanları, kurum idareciler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Bülent Yılmaz konferansında kütüphanelerin bilgi toplumundaki rolüne ve önemine değindi. Bilgi toplumunun insanlığın yeni bir aşaması olduğunu ve hem ülke hem de tek tek kişiler olarak bu önemli değişim sürecine uyum sağlamak zorunda olduğumuzu belirten Yılmaz, bilginin çok büyük hızla arttığını ve doğru bilgiye erişmenin günümüzde daha zor hale geldiğini dile getirdi.

İnternetin doğru kullanılmasını ve kütüphanelere sıklıkla gidilmesini gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Bülent Yılmaz, yeni bilgi teknolojilerini kullanamayanların bir süre sonra toplumsal hayatın dışında kalacağını, kütüphanelerin kullanıcılarını bilgi toplumuna hazırlayan kurumlar olduğunu vurguladı. Yılmaz, günümüzde sadece okuryazar olmanın yetmeyeceğini, bilgi okuryazar olunması gerektiğini söyledi.

Kütüphane kullanan toplumların daha gelişmiş ve sağlıklı olacağını, okuma alışkanlığının da çok önemli olduğunu ve ayda en az iki kitap okumamız gerektiğine vurgu yaptı. İlgiyle izlenen konferans sonunda Rize Valisi Nurullah Çakır, Prof. Dr. Yılmaz’a sunumlarından dolayı teşekkür etti ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi uygulamaları ile ilgili yapılacak çalışmalarda hocamızı tekrardan Rizemizde görmek istiyoruz dedi. Rize Valisi Nurullah Çakır, 49.Kütüphane Haftasının Rize’de sempozyum havasında, şölen şeklinde, dolu dolu geçtiğine vurgu yaparak, bunda emeği olan başta Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’da, Kütüphane Dernek Başkanı ve Üniversite Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu’na, tüm hocalarımıza, kütüphanecilerimize ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum dedi.Konferans Rize Valisi Nurullah Çakır ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu’nun, Prof. Dr. Bülent Yılmaz’a plaket, teşekkür belgesi ve çeşitli hediye vermeleri ile sona erdi.
Kaynak: http://www.rizeninsesi.net/