×

Anaokulu Öğrencilerinden Kütüphane Ziyareti-Kırıkkale

Bahşılı ilçesinde eğitim veren özel bir anaokulu öğrencileri Kırıkkale Halk Kütüphanesini ziyaret etti. Minik öğrencilere kütüphanenin kullanım amaçları ve kütüphanedeki davranışlar öğretilirken, kitap okumanın da ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı. Kütüphanede sessiz bir şekilde oturulması gerektiğini öğrenen minikler daha sonra öğretmenleri ve kütüphane yetkililerinin eşliğinde kitap okudular. Kütüphaneyi seven minikler, binlerce kitabı bir arada görmenin şaşkınlığını da yaşadılar.

Okul Müdürü Ganime Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada:

“Okuma alışkanlığı, anaokulu ve ilkokulda kazanılan bir alışkanlık olmasına rağmen okul öncesi dönemde birçok etmen, kişiyi bu alışkanlığa hazırlamaktadır. Bu etmenler, aile, çevre ve okul öncesi kurumlardır. Bu dönemde oyun ve eğlence ön plandadır. Çocukların gelişimi bir yandan oyun oynarken diğer yandan da çevresindekileri takip ederek öğrenme şeklinde olmaktadır.”

Sahip oldukları merak ve keşfetme duygularıyla çevresindekileri izleyerek öğrenen çocukların kitapla etkileşimlerinin bu dönemde olduğu düşüncesiyle Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ettiklerini belirten Şener, kendilerine destek veren Kütüphane Müdürü Zeliha Atay ve personeline çok teşekkür etti.

Müdür Atay ise, haftada bir anaokulunu kütüphaneye davet ettiklerini belirterek, çocuklara kütüphanenin önemini anlattıklarını söyledi.

Kaynak:http://haberciniz.biz