×

MEB, 81 ilde Elektronik Belge Yönetim Sistemine Geçiyor

Yeni uygulama, 15 Mart tarihinden itibaren 81 ilde uygulanacak. Bakanlık, Doküman Yönetim Sistemi (DYS) kurulumunu çalıştırabilecek yeterli özelliklere sahip olan doküman tarayıcıların satın alınabilmesi için il müdürlüklerine gerekli ödeneği gönderdi. İl müdürlükleri gerekli tarayıcıları 15 Mart tarihine kadar temin ederek sistemi kullanmaya başlayacak. Elektronik imza çalışmasıyla bürokrasi azaltılarak, kırtasiye ve zaman israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

MALİYETLERDE ÖNEMLİ TASARRUF SAĞLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında ‘Doküman Yönetim Sistemi (DYS)’ 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren kullanılmaya başlandı. Sistem bakanlığın il teşkilatlarında ise 15 Mart 2013 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanacak. Doküman Yönetim Sistemini bünyesinde verimli bir şekilde kullanan kurumlar; işlerin aksamadan ve kesintiye uğramadan çok hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlayarak kırtasiye, haberleşme, insan kaynağı, depolama giderleri, ofis kullanım alanları gibi maliyetlerinde önemli tasarruflar elde edecek. Bu Kapsamda bakanlık illerde belirlediği DYS Yöneticileri gerekli eğitimleri aldı. E-imza uygulamasının amacı, zamandan tasarruf etmek, yazıların kaybolmasını ortadan kaldırmak, yazıların sümen altına alınmamasını sağlamak ve kağıt masrafını ortadan kaldırmak. E-imza ile personeli çalışmayı teşvik etmek ve performansını artırılması hedefleniyor. Vatandaşlar eğer bir işi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe vermişse, dilekçesinin takibini evden TC No’suyla sistem üzerinde takip edebilecek.

MEB İL MÜDÜRLÜKLERİNE TARAYICI ALMALARI İÇİN ÖDENEK GÖNDERDİ

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doküman Yönetim Sistemi kurulumunda çalışacak doküman tarayıcıların satın alınması için ödenek gönderdi. Bakanlığın merkez birimlerinde 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan DYS’nin yaygınlaştırılması sürecinde, pilot il seçilen Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 2 Ocak 2013 tarihinde sistemin uygulanmaya başladığı belirtildi. Diğer İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin bir kısmının 1 Mart 2013’te bir kısmının da 15 Mart 2013 itibariyle uygulamaya başlayacağı vurgulandı. Bu kapsamda DYS’nin kurulumunda çalıştırabilecek yeterli özelliklere sahip olan doküman tarayıcıların satın alınabilmesi için il müdürlüklerinin emrine gerekli ödenek gönderildi. Bakanlık 81 il milli eğitim müdürlüğüne toplam 500 bin TL’lik ödenek gönderdi. En fazla ödenek sırası ile 24 bin 780 TL İstanbul, 14 bin 868 TL Ankara, 9 bin 912 TL ile İzmir oldu.

Kaynak: http://www.memurlar.net