×

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane’de Şenlik Vardı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kütüphane’de Şenlik Var” etkinliği 28 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte entegre kütüphane otomasyon sistemi başta olmak üzere İÜ Merkez Kütüphanesi’nde yapılan yenilikleri yarışma ve eğlenceler ile birlikte tanıtıldı. Programın açılış konuşmasını İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak ve İÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci yaptı.

Prof. Dr. Mahmut Ak, “Buralar öğrenciliğimizin geçtiği sıralar olduğu için burada konuşuyor olmak gurur ve heyecan verici. Önünde kitap almak için beklediğimiz mekânların nereden nereye geldiğini görmek hem şahsen hem de üniversitemiz adına sevindirici bir durumdur. Bunun için emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum. İstanbul Üniversitesi Türkiye’nin en zengin üniversite kütüphanesine sahiptir. İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi bulunduğumuz bölgenin bilgi ihtiyacını karşılaması açısından önemlidir. Başta Nadir Eserler Kütüphanesi olmak üzere Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi, İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Hukuk Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kütüphanesi üniversitemizin en önemli prestijli mekânlarından bazılarıdır. ” dedi.

 İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak Dr. Pervin Bezirci şenlik için şu sözler ile özetledi: “Kütüphaneler hepimizin bildiği gibi sessiz ve çoğu kimse için de sıkıcı ortamlardır. Biz bu defa tüm çalışmaları sıkıcılıktan uzak, kütüphanenin sessizliğine inat, şenlikli bol eğlenceli bir şekilde kutlayalım dedik.” Şenlik kapsamında kütüphane otomasyon sistemi ve veri tabanı tanıtımları, ödüllü yarışmalar, fotoğraf sergisi ve müzik dinletisi yapıldı. İÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı şenlik sonunda katılımcı firmalara desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

Kaynak:http://www2.istanbul.edu.tr