×

Diyarbakır’da Yazma Eserler Kütüphanesi Kurulacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mahmut Altundağ, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret etti. Vali Toprak yaptığı konuşmada, Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü’nün oluşturulacağı Mesudiye Medresesi’nde restorasyon ve rölöve çalışmalarının mayıs ayında tamamlanacağını belirterek, Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü’nün kuruluşuyla ilgili mevzuatın çıktığını söyledi.

Mesudiye Medresesi’nde restorasyon ve rölöve çalışmalarının tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde burada Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü’nü hizmete açacaklarını ifade eden Toprak şöyle dedi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yazma Eserler Konya Bölge Müdürlüğü’nce Diyarbakır’dan gönderilen bin 984 el yazması eser ile 4 bin 212 nadir matbu eserin tamiratı ve tadilatı tamamlandı. El yazması eserlerin dijitali çıkarıldı ve Mesudiye Medresesi’nde açılacak olan Diyarbakır El Yazma Eserler Kütüphanesi’ne getirilecek şekilde hazır bekletiliyor.

Kültür Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından İstanbul Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nden sonra ikinci önemli kütüphanesi Diyarbakır’da açılıyor. Mayıs ayında Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirilecek.” Daire Başkanı Mahmut Altundağ ise Diyarbakır’da Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. Ziyaretin ardından Başkan Altundağ, kütüphane için kullanılacak olan Mesudiye Medresesi’ne geçerek, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak:http://www.haberler.com