×

Çanakkale’de kapalı kütüphane krizi

Çanakkale’de 2 ilçe ve 1 belde de kapalı bulunan halk kütüphaneleri tepkiye neden oluyor. Okur yazarlık oranında üst sıralarda bulunan Çanakkale’de kapalı halk kütüphaneleri tepki çekmeye devam ediyor. 2011 yılından bu yana kapalı olarak tutulan Ayvacık ve Eceabat İlçe Halk Kütüphaneleri ile Umurbey Halk Kütüphanesinin kapılarının hala kilitli olması İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ne görev yaptığı sorusunu gözler önüne seriyor. 2011 yılında bu yana 8759 kitap ile eleman yokluğu nedeniyle kapalı tutulan Ayvacık İlçe Halk Kütüphanesinin bu gün hala kapısının kapalı olması ilçedeki Kaymakam ve bürokratların halk kütüphanesine önem göstermediği anlamı taşıyor. Eceabat İlçe Halk Kütüphanesinde de 3874 kitap kütüphanenin kapısı kilitli olduğundan okuyucuları ile buluşamıyor. Umurbey Beldesinde bulunan kütüphanenin de yıllardır kapısına kilit vurulmuş halde kaderine terk edilmesi Çanakkale’nin kütüphaneye verdiği önemi gözler önüne seriyor.

Vatandaş tepkili

Çanakkale’deki vatandaşlar ilçe halk kütüphanelerinin sudan sebepler ile kapalı tutulmasına bir anlam vermediklerini belirterek; “ Bu kapalı olan yerlerde kaymakamlıklar var, belediyeler var. Nasıl oluyor da bir tane eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bir eleman kütüphaneye tahsis etmek o kadar mı zor. Artık bu durumdan bu kütüphanelerin kurtarılmasını istiyoruz. Bu kütüphanelerden bizler faydalanamayacaksak bunları yapmanın anlamı yok. O zaman kütüphaneleri komple kaldıracaklar” dediler.

Kaynak: http://www.canakkalehaber.com

1 yorum

comments user
ahmet

Kütüphaneler elbette gerekli.Ama onları çalıştıracak Kütüphaneci de gerekli.Ordan burdan devşirme işçi, hdeme bularak oralar çalıştırılamaz.Çalıştırılırsa anacak o kurum ve kütüphane rezil edilir!