×

Köy Okullarına Kütüphane Kurma Kampanyası-Muş

Muş, Köy ve Köy Okullarını Geliştirme Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (KÖY-GEL-DER), her köye bir kütüphane kurulması için kampanya başlattı.KÖY-GEL-DER Muş’ta kütüphanesi bulunmayan en az 10 köy okuluna kütüphane yaptırmak için kolları sıvadı. Köy okullarına kütüphane kurmak için ‘Kütüphaneleri Kurmak Bizden, Rafları Doldurmak Sizden’ sloganı ile kampanya başlatan dernek, 4 büyük takımın renkleri ile ayrı ayrı hazırlanan kampanyanın görsel dokümanları ile taraftarlardan destek bulmayı amaçlıyor. KÖY-GEL-DER Başkanı Murat Çaldır, Türkiye geneli başlattıkları kampanyaya daha şimdiden ilginin büyük olduğunu söyledi. Çaldır, yazılı ve görsel basında da destek beklediklerini hatırlatarak, “Muş’ta çok kısa bir geçmişe sahip olan derneğimiz bu süreç içerisinde birçok hizmete imza atmıştır. İlk olarak işsiz gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için kurduğumuz dernekle bakım ve onarıma ihtiyaç duyan okullarda tadilatlar başlattık. Sonrasında gördük ki bu iş sadece bakım ve onarımla olmuyor. Ardından yardım kampanyaları başlatarak ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarını giderdik. Şimdi de hiç kütüphanesi olmayan okullarımıza kütüphane kurmak için kollarımızı sıvadık. Kampanya ile ilk etapta en az 10 köy okulumuza kütüphane kuracağız. Bu konuda gerek yerel gerekse ulusal basından destek beklediğimizi hatırlatmak isterim” dedi.

4 büyük takımın renkleri ile ayrı ayrı kampanya görselleri hazırladıklarını vurgulayan Çaldır, “Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe spor kulüplerinin renkleri ile ayrı ayrı kampanya tanıtım afiş ve broşürleri hazırladık. Bununla da taraftarların dikkatini çekmek istiyoruz. Aslında kütüphaneleri de bu renkler üzerine kuracağız. Kütüphanelerde her takımın kendine ait bölümü olacak. Bu bölümlerde taraftarlar tarafından gönderilen kitaplar yer alacak. Böylelikle hangi takımın kampanyaya daha çok destek verdiği de ortaya çıkmış olacak” dedi.

Dernek olarak Muş için faydalı olan her şeye el uzatmak istediklerini belirten Başkan Çaldır, uyuşturucu madde kullanım oranının azaltılması için çalışma yapılması gerektiğini hatırlattı. Çaldır, “Uyuşturucu madde bağımlığında oran küçük yaşlara kadar düştüğü gözlenmektedir. Bu durum bizleri endişelendiriyor. Devletin bir an evvel kalıcı çözümlerle bu işin üzerine gitmesi gerekmektedir. Yetkililerimiz bu alanda faaliyet yürüten STK’ları da desteklemelidir. Fikir alışverişlerinde bulunmalıdır. Korkulan bir gelecek, korku saçan bir gençlik istemiyoruz. Bu gençliğin gidişatından endişe eden bir dernek temsilcisi olarak biz geçmişimizde yaptığımız gibi bundan sonraki dönemlerde de her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: http://www.haberciniz.biz