×

Yrd.Doç.Dr.Işıl İlknur SERT’den 2013 Kütüphane Haftası Okuma Etkinliği Mesajı

İstanbul Üniversitesi BBY Bölümü’nden Hocamız Yrd.Doç.Dr.Işıl İlknur SERT, Kütüphane Haftası’nda yapılacak olan Okuma Etkinliği’ne yönelik mesaj yayınladı:

“Hangi meydanlarda, nasıl toplanacağız şu an belli değil ama sizden ricam belirtilen gün ve saatte “kimselere randevu vermemeniz”. Kütüphane haftası programlarını da bu etkinlikle “çakışma olmayacak şekilde” ayarlarsak doğru bir iş yaparız gibi geliyor bana. Geçen yıl İstanbul’da çok keyifle yaptığımız bu çalışmada, Galatasaray Lisesi önünde bir avuç insandık. Bir avuç insan da Üsküdar’da, Şemsipaşa Halk Kütüphanesi önündeydi. İstanbul dışında da pek çok merkezde bu etkinlik yapıldı. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederiz. Şimdi bu işin, Bölümümüz öğrencileri tarafından başlatılmış “ Kütüphane Haftası Yürüyüşü” etkinliğinin büyümesi gibi, çığ gibi, büyümesini diliyoruz. İlk yürüyüşte bir avuç öğrenci ve birkaç kütüphaneci idik. Sevgili mezunumuz Müslüm Yurtseven, bu fikri ortaya atan arkadaşımızdı. Bölümümüzden öğrencilerimiz de Dernek ile bu işe sahip çıktılar. Şimdi ise her yürüyüşte daha da çoğalıyoruz. Ne güzel. “Kitabını alan meydana gelsin!” de böyle olmalı. Biz büyük bir gücüz. Özellikle geçen yıl bu etkinlikte yer almamış her öğrencimizi, ilçe ilçe bu işin planlanmasında çalışmak üzere göreve davet ediyorum. Hocamızın dediği gibi “farklı yaş ve gruplardan katılım sağlamaya çalışalım”. Annenizle, babanızla, komşunuzla, küçük yeğenlerinizle, halkla beraber bu etkinliği yapalım. Kendimiz çalıp kendimiz oynamayalım artık. Planlama için bana nasıl ulaşacağınızı biliyorsunuz. Bülent Hoca “başlayın!” dedi. Artık harekete geçelim. (bu mesaj hocamınızın facebook adresinden alınmıştır)”

NOT:

Kitap okuma etkinliği; TKD Genel Merkezi, TKD Gençlik Çalışma Grubu- TKD Kampüs, TKD Halkla İlişkiler Çalışma Grubu-TKD HİG, Paydaş STKlar, Kütüphanaler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, 81 İl Valilikleri, İl Kültür Turizm Müdürlükleri, İl Halk Kütüphanesi Müdürlükleri, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlükleri desteğiyle 27 Mart Çarşamba Günü 81 İlde ve ilçelerde 12.30-13.00 saatleri arasında meydanlarda gerçekleşecek. Etkinliğin koordinasyonu Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi adına Aydın İLERİ tarafından yürütülecektir. Konu hakkında ayrıntılı bilgiler ilgili listelerle ve kurumlara Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi tarafından en kısa zamanda paylaşılacaktır.


Kütüphanecilerden Korsana Hayır Yürüyüşü-TKD… bbyhaber