×

Öğretmenin Kütüphane Kurma Çabası-Çorum

Çorum’da bir ilköğretim okulu öğretmeni, okula kurmak istedikleri kütüphane için sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla kampanya başlattı. Bahçelievler Mahallesi’nde bin 800 öğrencinin eğitim gördüğü Karşıyaka İlköğretim ve Ortaokulu’nun Türkçe öğretmeni Ergül Aslan, kütüphanesi bulunmayan okulun bu yöndeki ihtiyacının giderilmesi için çalışma başlattı.

İlk olarak öğrenci ve aileleri ile meslektaşlarından evlerindeki kullanmadıkları kitapları okula getirmelerini isteyen Aslan, bu şekilde bir miktar kitap toplayabildi. Kitap ihtiyacının karşılanması amacıyla sosyal medyadaki popüler sitelerde hesap açan Aslan, yüzlerce kişi, kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütünemesajgönderdi.

Twitter’da açtığı kendi kişisel hesabından “Çorum Merkez Karşıyaka Ortaokulu’na kütüphane açmaya çalışıyoruz. Bin 800 öğrencimiz var ancak kütüphanemiz yok. Yardımcı olur musunuz-” yazarak paylaşımda bulunan Aslan, diğer sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden de “Demokrasilerin besleneceği tek gıda kitaptır anlayışıyla geleceğe yönelik bir çalışma başlattık. Okulumuza bir kütüphane kurmak istiyoruz. Bize yardım edin, bu tohumu hep birlikte saçalım. Tek başımıza yapamıyoruz. Lütfen sizler de bize destek olun” sözlerini yazarak destek istedi.

Söz konusu yardım mesajlarına bir çok kişinin dönüş yaptığını ancak şu ana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir materyalin bulunmadığını dile getiren Ergül Aslan, kütüphane kurulacak alanın belirlendiğini ancak destek olmadan bunu başaramayacaklarını dile getirerek şöyle devam etti:

“Özellikle kırsal kesimdeki öğrencilerin bulunduğu okulumuz, gerek eğitim-öğretim gerek sosyal faaliyetler gerekse sportif konularda başarılı bir okul. Ancak ne yazık ki okulumuzda kütüphane bulunmuyor. Bölgemizde de okulumuza yakın bir kütüphane yok. Okuma alışkanlığı konusunda da başarılı olmak için bir çalışma başlattık. Okulumuzda sadece bir kitaplık bulunuyor. İstedik ki okulumuzda bir kütüphane bulunsun ve bu kütüphane sadece öğrencilerimize değil bölge halkına da hitap etsin.”

Kampanyayı sosyal medyaya taşıdıktan sonra çok olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Aslan, “Çalışmaya başlayalı 3 ay oluyor ama çok fazla adım atamadık. Son olarak çareyi sosyal medyaya yazmakta bulduk. Bütün Türkçe öğretmenlerin çabasıyla bu iş yürüyor ama sosyal medya ayağına ben bakıyorum. Twitter ve Facebook’tan insanlara yardım çağrıları yaptım. Olumlu dönüşleri de oldu. Ama henüz somut bir şey yok. Maddi katkıda bulunmak isteyenlere okulun hesap numarasını, kitap göndermek isteyenlere de adresimizi verdik. İstiyoruz ki STK’lardan, hayırsever iş adamlarımızdan da destek gelsin. Bizim ekmeye çalıştığımız tohuma onlar da katkıda bulunursa bunun meyvelerini hep beraber alırız” ifadelerini kullandı.

-Öğrencilerin görüşleri-

Okulun 7’inci sınıf öğrencisi Berkay Alkaç, sınıf olarak kitap okumayı çok sevdiklerini belirterek, yeni kitaplar okuyabilmek için kütüphane kurulmasını istediklerini söyledi.

Öğrenci Buket Nayman ise öğretmenlerin desteğiyle kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını ve okudukça yeni bilgiler edindiklerini belirterek, “Okuduğumuz kitaplar sayesinde daha iyi geliştiğimizi ve sınavlarda daha başarılı olduğumuzu hissediyoruz. Kitaplarımızı bir dost olarak görüyoruz. Ama bizim sorunumuz okulumuzda kütüphanemizin olmaması. Bu nedenle elinde kitap olanlardan, maddi durumu iyi olanlardan ciddi bir yardım istiyoruz” dedi.

Kaynak: www.corumhakimiyet.net