×

Kütüphane’de “direk dansı” dersi-İskoçya

İskoçya’da bir kütüphane bünyesinde “direk dansı” dersi vermeye hazırlanıyor. Ama dahası da var. İskoçya’nın Midlothian idari bölgesinde bir kütüphane kitap ödünç alınmasını teşvik etmek üzere bir “direk dansı” sınıfı açacak.  Ders, 2 Şubat’taki “Kütüphanenizi Sevin Günü”nde yapılacak. Bölge kütüphanelerinde ayrıca oyuncuların isteka yerine kitap kullandığı “kitaplı masa tenisi” gibi başka etkinlikler de planlanıyor.

Midlothian bölge yönetiminin kamu hizmetleri ve boş zamandan sorumlu meclis üyesi Bob Constable, Kütüphanenizi Sevin Günü’nün yerel toplumun tam merkezinde oynadığı muazzam rolü kutlamak için harika bir gün olduğunu belirterek, “Direk dansı insanları sunulan bütün ücretli hizmetlerden yararlandırııp nihayetinde daha da fazla kitap almalarını sağlamanın basit ve ilginç bir yolu” dedi.

Ücretsiz direk tansı dersi sadece 16 yaş üzerinde olanlara açık tutulurken, Midlothian bölgesindeki diğer kütüphaneler İskoç halk dansları, baş masajı ve hem çocuklar hem de yetişkinlere yönelik bir xbox turnuvası gibi başka etkinliklere de açılacak. Yerel şarkıcı ve müzisyenlerin konserlerine de sahne olacak  “Kütüphanenizi Sevin Günü”nde yazar adayları için roman yazımı dersleri düzenlenecek.

Kaynak: http://kitap.radikal.com.tr