×

“Her Kitap Bir Işık, Her Işık Aydınlık Yoludur” sloganı ile yeni bir kütüphane-Bodrum

TED Bodrum Koleji öğrencileri ile Ortakent Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu öğrencileri el ele vererek, yeni bir kütüphane yarattılar. 26-30 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda; TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği bir sosyal sorumluluk projesi olarak “Her Kitap Bir Işık. Her Işık Aydınlık Yoludur” sloganı ile kitap bağışı kampanyası başlatmıştır. Başlatılan bu sosyal sorumluluk kampanyasına TED Bodrum Koleji öğrencileri ve velileri büyük ilgi göstermiş, bu ilgi sebebiyle bağış kampanyası tarihi uzatılmıştır.

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği’nin organize ettiği kampanya sonucunda toplanan 785 kitap ve 16 CD, 18 Aralık 2012 Salı günü TED Bodrum Koleji Öğrenci Birliği, Okul Aile Birliği ve öğretmenler tarafından Ortakent Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlköğretim Okulu’na götürülmüştür. Toplanan kitap ve CD materyalleri düzenlenerek, iki okulun öğrencileri tarafından Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu bünyesinde yepyeni bir kütüphane yaratılmıştır.

TED Bodrum Koleji kütüphane sorumlusu Sevil Sarp EGE’nin yönlendirmeleri ile öğrenciler önce etkin ve sağlıklı bir kütüphane düzeni kurmayı öğrendiler. Sonrasında aldıkları bilgiler ışığında el ele vererek, kitapları belirli bir düzende raflara yerleştirdiler.

TED Bodrum Koleji kütüphane sorumlusu Sevil Sarp Ege; “ Uluslararası okul kütüphaneciliği  uygulamaları doğrultusunda bağış kitapları, öğrencilerimizle birlikte,  DEWEY Onlu Sınıflama Sistemi’ne göre konusal olarak ayırdık. Ayrılan kitapları,  Okul Öncesi- Türk Edebiyatı- Çeviri Okuma Kitapları –İngilizce Kitaplar- Matematik- Fen Bilimleri  ve Atatürk Kitapları olarak raflara yerleştirdik. Okuma kitaplarını da kendi içinde yazarlarına göre bir araya getirdik. Böylece öğretmen ve öğrenci hangi alanda araştırma yapacaksa, o konuya ait kitapları bir arada bulup, yararlanabilecektir.Tüm bu aşamaları çocuklarımızla birlikte uygulayarak onların hem toplumsal sorumluluk ve paylaşım duygularının gelişimine katkı sağlamayı  hem de bir kütüphanenin oluşum sürecine tanık olmalarını hedefledik.” dedi.

Kampanyanın hayata geçmesini sağlayan TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Reyhan ÖZOĞUL ise “TED Bodrum Koleji öğrencilerinin katkıları ve bağışları ile sağlanan kitap ve CD’ler ile Ortakent Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu’nda yepyeni bir kütüphane kurmuş olmaktan çok mutlu olduklarını” dile getirdi ve kampanyaya katkıda bulunan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Ortakent Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu Müdür Vekili Ahmet ÖZŞEKER’de, “Gerçekleştirilen kitap bağışı kampanyasını çok yerinde bulduklarını ve bağış kampanyası sonucunda toplanan kitaplarla okullarında oluşturulan kütüphanenin Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu öğrencilerine yeni öğrenme fırsatları yarattığına inandığını belirtti. 

Etkinlik Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu öğrencileri ile TED Bodrum Koleji Öğrenci Birliği üyelerinin beraber çektirdikleri hatıra resmi ile son buldu.

Kaynak: http://yarimada.net