×

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphane Yönergesinde büyük değişiklik

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu son toplantısında, içinde büyük yenilikleri barındıran yeni Kütüphane Yönergesini kabul etti. Yeniliklerden belki de en ilgi çekici olanı ise ödünç alınabilir kitap sayısının kayda değer şekilde artırılması ve ödünç alınabilecek zamanın uzatılması.

Artık ÇOMÜ öğretim elemanları Kütüphaneden bir defada 45 gün süre ile 30 kitap;
İdari personel bir defada 30 gün süre ile 15 kitap;
Yüksek lisans ve doktora öğrencileri bir defada 30 gün süre ile 20 kitap;
Üniversitenin ön lisans ve lisans öğrencileri bir defada 20 gün süreyle 5 kitap ödünç alabilecekler.

Personelin ve öğrencilerin bu süreye ek olarak aynı süre için bir defa ödünç süresini uzatma imkanı da bulunuyor. Böylece ödünç alınabilir kitap sayısı ve ödünç alma süresi ile de ÇOMÜ Kütüphanesi Türkiye’deki en iyi kütüphanelerin hizmet kalitesini yakalamış oldu. Bundan başka ilk kez 7 gün süreyle Kütüphanedeki multimedya materyallerinden 5 adete kadar ödünç alınabilecek.

Yeni Yönergede kütüphaneye bakıştaki mantalite değişimi ise gözden kaçmıyor. Türkiye’de üniversite kütüphanecilik hayatında belki de ilk kez kütüphanenin gelişiminin sürdürülebilirliğini sağlamak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın görevleri arasında sayıldı. Buna göre; kütüphane hizmetlerinin en iyi şekilde verilebilmesi amacıyla, araç ve gereçlerin en yeni teknoloji ile düzenli olarak yenilenmesinin sağlanması, kütüphane materyallerinin çağdaş bir kütüphaneye yakışır bir şekilde yenilenmesinin sağlanması ve kütüphanenin sürdürülebilir gelişimini temin için gerekli tedbirlerin alınması başlıca görevler arasında sayıldı. Yeni Kütüphane Yönergesi daha birçok yenilik ve iyileştirmeleriyle 1 Aralık 2012 tarihinden itibaren yürürlükte.

Kaynak:http://www.comu.edu.tr