×

Arşivci, Arşiv Memuru ve Kütüphaneci kadrolarının emsalleri belirlendi

5 Aralık 2012 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 28488

BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2012/3739
Ekli “375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 11 inci Maddesinin Birinci Fıkrasının (b) ve (c) Bentleri Kapsamındaki Kamu İdarelerinde İstihdam Edilen Personelin Mali ve Sosyal Haklarının Belirlenmesinde Emsal Alınacak Devlet Memuru Kadro Unvanlarının Tespitine İlişkin Karar”ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 23/8/2012 tarihli ve 9127 sayılı yazısı üzerine, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 11 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 10/9/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.

375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin ek 11 inci maddesinin Birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri kapsamındaki kamu İdarelerinde istihdam edilen personelin mali ve Sosyal haklarının belirlenmesinde emsal Alınacak devlet memuru kadro Unvanlarının tespitine İlişkin karar:

Emsal kadro unvanlarının belirlenmesi

MADDE 1 – (1) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (III) sayılı cetvelde sayılan düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreterliği, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standardları Enstitüsü Başkanlığı, kalkınma ajansları ve Mesleki Yeterlilik Kurumu kadro ve pozisyonlarında 15/1/2012 tarihinden sonra istihdam edilen personelden 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 11 inci maddesinde emsali belirlenmemiş olanların mali hakları ile sosyal hak ve yardımlarının üst sınırının belirlenmesinde emsal alınacak Devlet memuru kadrolarının sınıf ve unvanları ekli (I) sayılı listede gösterilmiştir.

Meslek personeli

MADDE 2 – (1) 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 11 inci maddesinde meslek personeli kapsamında Başbakanlık Uzmanları emsal alınanların kadro veya pozisyon unvanları kurumlar itibarıyla ekli (II) sayılı listede gösterilmiştir. Bunların yardımcıları için Başbakanlık Uzman Yardımcıları emsal alınır.

Ücret sınırı

MADDE 3 – (1) Bu Kararın eki (I) ve (II) sayılı listelerde emsali belirlenen kadro ve pozisyonlarda istihdam edilen personele, ilgili mevzuatı uyarınca ödenen her türlü maaş, aylık, ücret, ek ücret, prim, zam, tazminat, ikramiye, fazla çalışma ücreti, kâr payı ve her ne ad altında olursa olsun yapılan diğer ödemeler ile sosyal hak ve yardımlar kapsamında yapılan bütün ayni ve nakdi ödemelerin bir aylık toplam net tutarı, emsal olarak belirlenen Devlet memuruna ilgili mevzuatında kadrosuna bağlı olarak mali haklar ile sosyal hak ve yardımlar kapsamında yapılması öngörülen ödemelerin bir aylık toplam net tutarını geçemez. Kurumlar, ilgili mevzuatı çerçevesinde hiyerarşik yapıyı bozmamak kaydıyla söz konusu tutarın altında bir ücret belirleyebilir.

(2) Yapılabilecek ödemelerin üst sınırının tespitinde, ekli (I) ve (II) sayılı listelerde kadro ve pozisyon unvanları yer alanlar için emsal olarak belirlenen kadro unvanında bulunan ve eğitim düzeyi ile hizmet süresi itibarıyla aynı durumda olan Devlet memuruna yapılan ödemeler esas alınır.

Yürürlük

MADDE 4 – (1) Bu Karar, 15/1/2012 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5 – (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Karara göre söz konusu kurumlardaki kadro ve pozisyonuna göre emsal alınacak devlet memuru kadrolarından Bilgi ve Belge Yönetimi’ni ilgilendiren kısımları:

Kadrosu ve pozisyon Unvanı Hizmet Sınıfı Emsal Alınacak Devlet Memuru Kadrosunun Unvanı
Arşivci Teknik Hizmetler (TH) Kütüphaneci
Arşiv Memuru Genel İdari Hizmetler (GİH) Arşiv Memuru
Kütüphaneci TH Kütüphaneci

Kaynak: Resmi Gazete

11 yorum

comments user
Orhan FAİK

Arsiv ve demirbaş memurların sosyal hakları nelerdir bu konuda bilgi aktarİrsanİz sevinirim.

comments user
şirin

arkadaşlar derecelerimiz konusunda kesin bilgi verebilecek olan var mı. 9/1 mi yoksa 8/1 mi başlıyoruz

comments user
uğur

Bi çözüm yolu olmalı, dilekçe ve ilgili yasa ile değiştirebiliriz diyorlar. ben yasayı bulamadımm. kanun hükmünde kararname olarak çıkmış bu karar. bilgim bu.

comments user
katip

sevgili uğur normalde yasada olduğu gibi başlatmaları gerekir(8/1) 2012 de atandım kültür bakanlığı kütüphaneci ben de 9/1 den başladım
yani yasayı pek dikkate alan yok

comments user
uğur

Bir sorum ve ricam var. Ben bir üniversite kütüphanesine kütüphaneci(TH) olarak atandım, olması gerektiğini bildiğim düşündüğüm 8/1 kadro yerine 9/1 den başlattılar, itiraz ettim fakat yasa ve benim gibi haziran 2013 te atanan ve 8/1 olarak göreve başlayan bir meslektaşımın bunu kanıtlar nitelikteki belgesini istedi. Arkadaşlar sizden isteğim ilgili YASA ve İŞE BAŞLADIĞINA DAİR BELGEYİ bana bildirmeniz. İlgilenecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.

comments user
kütüphaneci

artık arşivci unvanıyla atanılacak o tamam. peki şimdiye kadar atananlar? görevde yükselme sınavı yapılacağı söylenmiş. kim, ne zaman, nasıl? açıkçası mevcutların vay haline!

comments user
berivan

Yanlış anlamadıysam daha önce ARŞİVCİ ünvanı ile kütüphaneciler atanamıyorlardı sadece ARŞİV MEMURU ünvanı ile atanıyordu. Yani artık 4099 a ARŞİVCİ ünvanı da eklenmiş oldu.

comments user
terim

bence bu haber sitenin genel kategorisinde değil, mevzuatlar kategorisinde yer almalıydı.

comments user
hia

kara haber tez duyulur misali az önce duymak istemediğim gerçeği bi arkadaştan duydum , netice : arşiv memuru eşittir arşiv memuru ve GİH…. 🙁

comments user
hia

pardon ama okudum ne anladım veya ne anlamalıyım kısaca şimdi ne olacak ???
yani BBY yada Kütüphanecilik bölüm mezunu bir arşiv memuru “arşivci” ya da “kütüphaneci” ye emsal oldu mu olmadı mı ?.. artık bu konularda okuduğunu anlayamaz bi hale geldik, herşey belirsiz.. aydınlatmanızı rica eder saygılar sunarım,
esen kalınız…