×

‘Kitap kurdu’na kütüphane kurdu

Adana’da kitap tutkunu olan ve öğretmenlerinin ‘kitap kurdu’ dediği oğlu Noyan’ı 5 yıl önce kazaya kurban veren Nadiya Esen, şimdi onun adına kütüphaneler yaptırıyor. Adana’da bir sağlık merkezinde çalışan Nadiya Esen ve diş hekimi Emin Esen çiftinin tek çocuğu olan Noyan Esen, 1995’te ABD’de dünyaya geldi. Noyan, 3,5 yaşına kadar konuşamadı. Ardından yazıları okumaya başladı. Hiçbir eğitim almadığı halde 4,5 yaşında gazete okuyabilir hale geldi.

Öğretmenlerinin ‘kitap kurdu’ dediği Noyan, 2007 yılında Adana’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Büyük bir acı yaşayan Nadiya Esen, 2010 yılında, oğlunun en büyük tutkusu olan kitaplarla ilgili bir çalışma yapmaya karar verdi. Eşi Emin Esen’in de desteğiyle önce, Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Akkuyu Köyü İlköğretim Okulu’na kütüphane kazandırdı. Depo olarak kullanılan bir binayı baştan aşağı yenileyip, mobilya ve binlerce kitapla donatan Esen, hemen arkasından Yüreğir ilçesine kütüphane kurmak için harekete geçti.

BAŞKALARINI DA YAPACAK
TOKİ Köprülü İlköğretim Okulu’na giden Nadiya Esen, buranın kütüphanesini de yaptırdı. Kütüphaneleri kurmakla yetinmediğini, bakımlarını ve kitap ihtiyacını da giderdiğini belirten Esen, yeni kütüphaneler beklediğini söylüyor.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr