×

Pendik Kütüphane Gönüllüleri Üniversite Platformu

Pendik Kütüphane Gönüllüleri Üniversite Platformu, Üsküdar, Fatih ve Eyüp çocuk esirgeme kurumlarındaki 250 kimsesiz çocuk için bir kahvaltı programı düzenledi. Panaroma 1453 Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda, üniversiteli abla ve ağabeylerinin ilgisini gören kimsesiz miniklerin mutluluğu gözlerden kaçmadı. Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri, kimsesiz çocukları bu bayram da unutmadı.

Kütüphane Gönüllüleri Üniversite Platformu öğrencilerinin öncülüğünde, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Üsküdar, Fatih ve Eyüp ilçesindeki yurt ve yuvalarda kalan kimsesiz çocuklar için kahvaltı programı tertip edildi. İBB Panaroma 1453 Sosyal tesislerinde yaklaşık 250 kimsesiz çocuğun katılımı ile gerçekleştirilen programda oldukça neşeli ve heyecanlı oldukları gözlenen çocuklar, kahvaltı ikramının ardından kendileri için düzenlenen geleneksel kukla oyunu gösterisini izledi.

Üniversite öğrencilerinden ‘duyarlılık’ dersi

Kütüphane Gönüllüleri Üniversite Platformu’nu oluşturan Pendikli üniversite öğrencileri, kimsesiz çocuklara yönelik bu ve benzeri programları, toplumsal bilinci uyandırma açısından çok önemli gördüklerini ve gönüllüler olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Üniversiteli ablaları ve ağabeyleriyle kısa sürede samimi pozlar veren miniklere belediye tarafından çeşitli oyuncaklar ve zihin dünyalarını süsleyecek kitaplar hediye edildi.

Kaynak: http://www.kadikoygazetesi.com