×

Kitaplar Geziyor İzmir Okuyor-Gezici Kütüphane

Konak Belediyesi ve Alsancak Rotaract Kulübü, ‘Gezici Kütüphane’ projesini yaşama geçirdi. Alsancak Rotaract Kulübünün genç üyeleri, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da desteğini alarak Gezici Kütüphane projesini gerçekleştirdi. Bir konteyner içinde kurulan kütüphane, ilk durağı Gültepe Şenel Aksu Parkı’nda yerini aldı. Kütüphane açılışına Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Rotary 2440 Bölge Guvernörü Güneş Ertaş, Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Prof.Dr. Çağ Çal, Alsancak Rotaract Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Deniz Temel, Proje koordinatörü Kemal Aksoy, Alsancak Rotaract Kulübü üyeleri, Gültepe muhtarları ve kütüphaneyi ilgiyle karşılayan çocuklar katıldı.

Gezici Kütüphane projesine desteği için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür eden Alsancak Rotaract Kulübü Başkanı Deniz Temel, “Toplumda kitap okuma bilincini oluşturarak, okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla yola çıktık. Okulların kapandığı yaz dönemine kadar kütüphanemiz dört bölgede konumlanacak. Gültepe’de iki ay kalacağız. Burada çocuklar kütüphanedeki kitaplar ve bilgisayardan yararlanabilecek” diye konuştu.

Gençlerin en büyük destekçisi Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, kütüphane açılışını Alsancak Rotaract Kulübü üyeleri ve Gültepeli çocuklarla birlikte gerçekleştirdi. “Bilgi en büyük servettir” diyen Başkan Tartan, gençlerle sohbetinde “İzmir’in aydınlık yüzünü oluşturan gençler olarak toplumu geleceğe taşıyorsunuz. Gezici kütüphaneyle özellikle çocuklara ulaşacak ve onlara sadece okuma alışkanlığı değil aynı zamanda umut da kazandıracaksınız. Ben de belediye başkanı olmanın ötesinde bir ağabeyiniz olarak her zaman yanınızdayım”

Kaynak: http://www.medya73.com