×

Ödemişteki İki Kütüphane Kültür Merkezindeki Tek Çatı Altında Hizmet Verecek

İzmir-Ödemiş’teki ilçe halk kütüphanesi ile belediye kütüphanesinin Kültür Merkezi’ne taşınma işlemleri başladı. Her iki kütüphane taşınmanın ardından Ödemiş Belediyesi’nce hazırlık çalışmaları devam eden Kültür Merkezi’nde hizmet verecek. Tarihi Lise binasının restorasyon çalışmalarının devam etmesi nedeniyle 3 yıldır Ödemiş Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nde hizmet veren İlçe Halk Kütüphanesi müdürü Orhan Acar ve görevliler Kültür Merkezi’ne taşınacak kitapları toplayarak kolileri hazırlamaya başladılar.

Geçici olarak Ödemiş Belediyesi’ne de ev sahipliği yapacak Kültür Merkezi’nin son katındaki büyük salonda yer alacak kütüphanede İlçe Halk Kütüphanesi ile Belediye Kütüphanesi’nden gelen kitaplar Ödemiş’in büyük bir kütüphaneye sahip olmasını sağlayacak.

Kasım ayı sonu itibariyle çalışmaları tamamlayarak hem kütüphaneyi hem de belediye hizmet binasını hizmete sunmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Günümüzde internet kitap okumaya olan ilgiyi azaltsa da yine de ilçemizin kitaplara düşkün gençleri, vatandaşları var. Daha önce ayrı mekanlarda hizmet veren kütüphanelerimizi Kültür Merkezi’nde buluşturuyoruz. Modern bir şekilde dekore edilen yeni kütüphanemizin okuma tutkunlarına güzel bir ortam sunacağına inanıyoruz. Teknolojinin geliştiği günümüzde herkes bir tıkla bilgiye ulaşırken, ben yine de tüm gençlere günde en az yarım saat kitap okumalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: www.iha.com.tr