×

‘İnternet Kafe Yerine Kütüphane’ Tavsiyesi

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, kütüphanede bilgisayar salonunun olduğunu söyleyerek, “İnternet kafeye gideceklerine, kütüphaneye gelsinler” dedi. Çocukların kütüphanede internete girdiklerinde veya oyun oynadıklarında filtrelerin devreye girdiğini söyleyen Kocaoğlu, “Çocuklarımız en azından burada bizim denetimimiz altında.

Çocuklar, veliler zaman zaman anneleri ile beraber geliyorlar burada internete giriyorlar ama daha çok oyun oynamaya geliyor. Olsun biz de onlara o kadar niye oynuyorsunuz falan demiyoruz çünkü internet salonuna gideceğine kütüphaneye gelsin. Çünkü burada bilgisayarlar güvenli fitreli. Fitre kırılsa bile biz burada takip ediyoruz. Yani yanlış işler yapmalarına izin vermiyoruz. Hep denetim altındalar yani. Çocuklara her istediklerini oynatmıyoruz çünkü öyle vurdulu kırdılı oyunlar zaten fitre tarafından engelli. Daha çok zeka geliştirici oyunlar var” diye konuştu.

Kocaoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Yaz günü internet salonumuz ağzına kadar dopdoluydu, hatta sıra bekleyenler bile vardı. Zaman zaman burada oturuyorlardı. Onlarda daha çok oyun için gelmişlerdi. Birkaç tanede işte bu sınavlara bakanlar, sınav tarihlerine bakanlar, KPSS soruları arayanlar onlar için çalışmaya gelenler falan vardı. Böyle bir okuyucu profilimiz vardı. Halk kütüphaneleri genelde halkın boş zamanlarını değerlendirme görevini yapar, bilgi görevini yapar, film izleme görevini, müzik dinlemek için müzik indirme görevini yapar. Bilgi ihtiyacı varsa bilgi ihtiyacını karşılar.”

Kaynak: http://www.stargundem.com/