×

İzmir’in tek halka açık üniversite kütüphanesi-Yaşar Üniversitesi

İzmir’de halka açık tek üniversite kütüphanesi olarak hizmet veren Yaşar Üniversitesi (YÜ) Bilgi Merkezi her geçen gün artırdığı kitap ve elektronik kitap sayısı ile göz dolduruyor. Öğrencilerinin yanı sıra vatandaşların da eğitim ve araştırma gereksinimlerine eksiksiz yanıt veren kütüphane tüm İzmirlileri kitap okumaya davet ediyor.

Üniversite kütüphaneleri herkesindir

Geçtiğimiz yıllarda “Üniversite Kütüphaneleri Herkesindir” sloganıyla on binlerce yazılı, görsel ve elektronik arşivini İzmirlilerin kullanımına sunan Yaşar Üniversitesi Kütüphanesi 2012 yılı itibariyle 51 bin 200 basılı kitap,15 bin 500 elektronik kitap ve 21 bin başlıktan oluşan elektronik dergi sayısına ulaşarak kaynak materyal sayısını daha da artırmayı başardı. Bornova Selçuk Yaşar Yaşar Kampusu içinde hizmet veren kütüphane hakkında bilgi veren YÜ Bilgi Merkezi Müdürü Gülsevil Ağca, “Üç katlı binada hizmet veren kütüphanemizde ansiklopediler, sözlükler, indeks ve istatistikler gibi danışma kaynaklarının yanı sıra dergiler, günlük gazeteler ile DVD, VCD, CD ve videokaset gibi görsel-işitsel materyaller de yer alıyor. On binlerce kitap ve elektronik kitaba erişilen kütüphanede ayrıca elektronik veri tabanları sayesinde akademik kitaplara da erişmek mümkün olabiliyor. Üniversite çalışanlarına ve öğrencilerine 24 saat hizmet veren kütüphane vatandaşlara ise akşam 18.00’a kadar hizmet ediyor” dedi.

Dünyanın bilgisine ulaşmak mümkün

Dünyanın en büyük açık erişim dergisi DOAJ’ın (Directory of Open Access Journals) Türkçe sayfalarının ise YÜ Bilgi Merkezi çalışanları tarafından hazırlandığını ifade eden Gülsevil Ağca tüm İzmirlileri YÜ’nün zengin kütüphanesinden faydalanmaya davet etti.

Online kitap tarama mümkün

Aradığı kitabın üniversitede olup olmadığını incelemek isteyen vatandaşlar, internet adresinden üniversite kütüphane katalogunu tarayabilirler.

Kaynak: http://www.stargazete.com