×

100 Köy Okuluna Kütüphane

Bir grup gönüllü tarafından başlatılan “El Ele Kütüphane Projesi” kapsamında, farklı illerde bulunan 100 köy ilköğretim okuluna kütüphane kurulması hedefleniyor. Proje Koordinatörü Semra Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim sevdalısı olan gönüllü bir grup olarak yola çıktıklarını belirterek, projeye destek verenler arasında sanatçı, iş adamı, akademisyen ve siyasetçilerin de bulunduğunu kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu’daki okullar başta olmak üzere, tüm köy okullarının ihtiyacına göre projeyi yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

“Başlangıç olarak 100 köy ilköğretim okulunda, bin kitaplı bir kütüphane kuracağız. Bu sayede temel eğitimden itibaren, öğrencilerin daha verimli bir şekilde okuma hayatına atılmalarını planlıyoruz. Bu projeyle kütüphanelerin, kurumun eğitimi ve öğretimi doğrultusunda araştırma, eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını karşılamasını istiyoruz. Okuma bilinci kazandırmanın yanı sıra, öğrencilerin derslerine ait ödevlerini de yapabilecekleri bir etüt odasını hizmete sunmalıyız. Geleceğe yeni edebiyatçılar, bilim insanları, yazarlar, şairler ve entelektüeller yetiştirilmesini amaçlıyoruz.”

-Projenin startı Mardin’de verilecek-

Polat, projenin startını Mardin’den verdiklerini belirterek, “Mardin’de belirlediğimiz pilot köy okulunda, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı takviminin başlamasıyla, kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine sunacağız. Pilot okulumuz, Derik Çataltepe Köyü İlköğretim Okulu. Kitaplıklara yerleştirilecek olan kitaplar ikinci el olmayacak. Gelecek nesil öğrencilerin daha iyi istifade etmeleri maksadıyla ilk elden kitaplar satın alacağız” dedi.

Kütüphanede yer alacak kitaplar arasında, ansiklopedi, sözlük ve dergilerin de yer alacağını kaydeden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü

“Ayrıca kütüphanelerde öğrencilere daha iyi hizmet vermek maksadıyla masa ve sandalyeye de ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye genelinde her köy okuluna bir kütüphane yapmayı amaçladığımız bu proje tamamen bağımsızdır. Hiçbir sivil toplum kuruluşuna bağlı veya bağımlı değildir. Tamamen gönüllüler tarafından başlatılan bu projenin amacı, öğrencilere hizmet vermek ve kütüphane ihtiyacı olan köy okullarına ulaşmak. Ayrıca kitap okuma alışkanlığı kazandırarak topluma bilgili ve bilinçli bireyler yetiştirilmesine destek olmak istiyoruz.”

Kaynak: http://www.haberciniz.biz