×

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, İl Halk Kütüphanesi‘ndeki kitap sayısını artırarak kitap kalitesini daha iyi duruma getirdiklerini söyledi. Ekinci, yaptığı açıklamada, İl Halk Kütüphanesi’nin sosyal eksiklikleri tamamlayan ve dar gelirli ailelerin çocuklarının ders çalışma ortamı ihtiyacını gideren bir mekan durumunda olduğunu belirtti.

Kütüphanenin okuyucu ve ders çalışan kitlesinin yüksek olduğunu kaydeden Ekinci, ”Biz, bu okuyucuları ve ders çalışan kitleyi kaybetmemek adına bazı yenilikler yapmak zorunda olduğumuzu hissettik. Bunun için kütüphanedeki kitap sayımızı artırarak kitap kalitemizi daha iyi duruma getirdik. İkinci olarak çok eski olan masa ve sandalyelerini yeniledik” dedi.

Öğrencilere daha iyi hizmet vermesi için kütüphanenin mesai saatlerini değiştirdiklerini dile getiren Ekinci, şöyle konuştu: ”Kışın okulların açık olduğu dönemde taşımalı sitemle şehir merkezindeki okullarına gelen öğrenciler sabahçı ve öğlenci olmaları nedeniyle boş vakitlerini kütüphanemizde geçiriyor. Biz de bu öğrencilerimiz için kütüphanemizin mesai saatlerini değiştirdik. Sabahçı öğrenciler için kütüphanemiz saat 7.30’da açılır, öğlenci öğrenciler içinde akşam saat 17.00’ye kadar açık kalır. Öğrenciler de böylelikle boş vakitlerini kütüphanede değerlendirmiş oluyor.”  Ekinci, gezici kütüphane ile köylere gidilerek köy okuluna da hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: http://www.haberdar.com/