×

Suluova’da e-imza Sistemi Semineri Düzenlendi

Amasya Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından Suluova Kaymakamlık birimlerine e-imza, bilgi güvenlik politikaları ve e-içişleri projesi konularında eğitimler verildi. Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen eğitimlere Amasya Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürü Hikmet Çakmak, Bilgisayar Mühendisi Hüseyin Bozkurt, Bilgi İşlem Koordinatörü Hasan Çarpan Suluova Kaymakamlığı birim yetkilileri katıldı.

Çağımızda bilgi güvenliğinin önemine işaret eden Bilgisayar Mühendisi Hüseyin Bozkurt eğitimler sayesinde bürokrasinin azalması, iş akışının ve vatandaş odaklı hizmetlerin hızlanması ve de yaygınlaştırılmasının sağlandığını belirtti. Bilgi İşlem Koordinatörü Hasan Çarpan ise; “asıl işlediğimiz konu iş zekâsını ve sistem-ağ alt yapısı konularıdır. E-devlete geçiş entegrasyonu sağlanması ve kâğıtsız ofis ortamının yaygınlaştırılmasını sağlamaktır” dedi.

2010 yılından itibaren tüm birimlerle beraber e-içişleri projesi aktif olarak kullanıldığını belirten Çarpan; “başlangıçta farkındalık eğitimleri olarak başlayan seminerler şu anda sistematik hale gelmiştir ve kullanıcılarımız il genelinde projeyi benimseyerek aktif bir şekilde uygulamalar gerçekleştirmektedirler” dedi. Çarpan, eğitimlerin tüm ilçe kaymakamlıklarındaki birimlere verileceğini söyledi.

Kaynak: http://www.suluova.net