×

Malatya’da oyuncak kütüphanesine yoğun ilgi

Malatya Çalışanları Çevre ve Kültür Derneği’nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle hazırladığı ”Gel Oyna, Al Oyna” adlı projenin yürütücüsü Okan Tutuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, finansı Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanan çalışmanın Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda hayata geçirildiğini söyledi.

SODES kapsamında hazırlanan proje doğrultusunda 28 Nisan’da oyuncak kütüphanesi açtıklarını hatırlatan Tutuk, kütüphanenin oyuncaklarla dolu 2 oyun salonu, kitaplık, sinevizyon salonu ve kafeteryadan oluştuğunu anlattı.

Çocukların oyun salonlarındaki oyuncaklarla ücretsiz oynadığını ifade eden Tutuk, salonların çocukların hijyenik ortamda eğlenmesi için hazırlandığını, ailelerin de bekleme salonlarında çocuklarını bekleyebileceğini kaydetti.

Başta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda kaydı bulunan ailelerin çocukları olmak üzere tüm çocukların buradan yararlanabildiğini bildiren Tutuk, projenin ”Gel Oyna” kısmının çocukların gelip kütüphanede oyuncaklarla oynaması, ”Al Oyna” kısmının ise ödünç oyuncak alıp evlerinde oynamasını kapsadığını söyledi.

Tutuk, çocukların ödünç aldığı oyuncağı 10-15 gün evinde oynadıktan sonra geri getirmesi gerektiğini belirterek, ”Oyuncağı kütüphaneye iade edip başka bir oyuncak ödünç alabiliyor. Bu uygulamamız daha çok Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda kaydı bulunan aileler için” dedi.

28 Nisan’da açılan kütüphaneyi, bugüne kadar bin 333 çocuğun ziyaret ettiğini bildiren Tutuk, ”Veli çocuğunu getirdiği zaman ismini kaydediyoruz. Kaç çocuk beraberinde getiriyorsa onların da yaşlarını, kütüphaneye giriş ve çıkış saatlerini ziyaretçi defterine not alıyoruz” diye konuştu.

Okan Tutuk, 8 Mayıs’ta Battalgazi ilçesine bağlı bir köydeki Karatepe Kadirgölü İlköğretim Okulu’ndan 6 öğrencinin kütüphaneyi ziyaret ettiğini anlatarak, şöyle konuştu:

”Bu çocuklar, öğretmenleriyle gelmişlerdi. Bunlar, taş ve toprak dışında hiçbir oyuncağa sahip olmamışlardı. Bu duruma şaşırdık ve üzüldük. O çocuklarımıza buradan oyuncakları hediyeler şeklinde kendimiz sunduk. Kütüphanede hayvan kostümlerimiz var. Onlara kostümler giydirdik. Fotoğraflarını çektik.”

Oyuncak fiyatlarının yüksek olduğuna değinen Tutuk, çocuklarına oyuncak alamayan aileleri kütüphaneye beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: http://www.malatyagercek.com