×

Başarılı Kütüphaneciler Ödüllendirildiler-Gaziantep

Gaziantep’te ‘Bilgi ve Belge Yönetimi Kütüphanecilik Eğitimi’nin kapanış programında, başarılı kütüphanecilere ödülleri takdim edildi. İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Türk Kütüphaneciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Atılgan, İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Yüksel Polat ile kütüphaneciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Taşdöğen, “Gün geçtikçe teknoloji ilerliyor. Hızla teknoloji daha başka şekil alıyor. Ama değişmeyen tek şey kütüphaneler oluyor. Her ne kadar istenilen bilgilere ve kitaplara internetten erişilse bile, kütüphane ortamının yeri apayrıdır. İnternetten kitap okumak insana o kadar keyif vermiyor. Ama kitabı eline alarak okumak insana ayrı bir zevk veriyor. Kütüphanelerimizi çok önemsiyoruz. Kütüphanelerimiz bilgi merkezleridir. Bu bilgi merkezinde başarılı olan kütüphanecilerimizi de yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kütüphaneciliğin önemine değinen Mehmet Atılgan, “Bilgi ve belge yönetiminin hedefi; bireyler ve kurumların ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgi ve belgenin yönetim süreçlerini, mesleğin temel prensipleri ve değerlerine uygun olarak yerine getirebilecek yetkinliğe, yöneticilik becerileri ve iletişim kabiliyetine sahip, çalıştığı kuruma rekabet avantajı sağlayabilecek uzmanlar yetiştirmektir” diye konuştu. Mehmet Aykanat da, başarılı olan kütüphanecileri kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Taşdöğen ve diğer protokol üyeleri, Yüksel Polat başta olmak üzere başarılı kütüphanecilere plaket ve sertifikalarını takdim ettiler

Kaynak: http://www.medya73.com