×

Kütüphane Yeni Binasında-Niksar

Niksar’da daha önce, Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde Belediye İşhanı binasında hizmet veren İlçe Halk Kütüphanesi, restorasyonu tamamlanan hükümet konağının giriş katına taşındı. Eski bulunduğu yerde, yeteri kadar kaliteli hizmet veremeyen Kütüphane, Niksar Belediyesi tarafından, hükümet konağı içerisinde verilen yeni yerinde daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyor.

Mehmet Dinçel’in müdürlüğünü yaptığı İlçe Halk Kütüphanesi yeni yerine taşınalı henüz 15 gün olmasına rağmen vatandaşlar tarafından ilgi görmeye başladı. 19635 adet kayıtlı kitabın bulunduğu kütüphanede, 5 Bin tanesi çok kitabı olmak üzere, 14 Bin 635 adet de yetişkinlere ilişkin kitaplar yer almakta. Öte yandan 458 üyesi bulunan Niksar Halk Kütüphanesinde, 2011 yılında yayınlanan tüm kitapların yer aldığı, her 6 ayda bir kitapların güncellendiği ve Tokat’ın diğer ilçelerine göre daha fazla kitap sayının bulunduğu öğrenildi.

Kütüphaneye üye olmak için herhangi bir şart gerekmezken, isteyen herkesin müracaatları halinde kolaylıkla üye olabilecekleri belirtildi. Halkın kullanımına açık 21 tane bilgisayar bulunan ücretsiz internet odasıyla Halk Kütüphanesi şimdiden vatandaşların uğrak noktası olma yolunda büyük adımlarla ilerliyor. 

Kaynak: http://www.niksardanismend.com/