×

Çocukların elinde tatile çıkacak kitaplar-Aydın İleri

ANNESİNİ DİNLEMEYEN Küçük Ayı
‘Küçük Ayı ile Ahlat Ağacı’ kitabı, Küçük Ayının Uzun Yolculuğu’nun ardından çıkan bir macera. Annesinin sözünü dinlemeyen Küçük Ayı koşarken düşer ve hızla yuvarlanarak bir ahlat ağacına çarpar. Derdi bu kadarla da bitmez. Çarpmasının hızıyla, olgun ve kocaman bir ahlat düşer kafasına. O sinirle bir tekme sallar ağaca Küçük Ayı. Başının zonklamasına mı yansın, ayağının acıdığına mı? Yalvaç Ural’ın ilk kez yayımlanan bu güzel okul öncesi kitabını Feridun Oral resimledi.
Küçük Ayı ile
Ahlat Ağacı
Yalvaç Ural
Yapı Kredi Kültür
Sanat Yayıncılık
36 sayfa.

Tonino;
Bir varmış bir yokmuş…
Okulu asmak, cezalandırılma korkusu olmadan şakalar yapmak için hepimizin aklına gelmiştir görünmez olma fikri. Tonino, ev ödevlerini yapmak yerine sinemada bir kovboy filmine gitmeyi tercih ettiği için, öğretmenin sınıfa girmesiyle görünmez olmayı istedi:
‘Her zamankinden daha ciddi, gergin bir hali vardı. Keşke şimdi sisten bir pelerinin içine saklanarak sınıftan kaçabilseydi, en azından bir günlüğüne görünmez olabilseydi!’
Görünmez Olan
Tonino’nun Maceraları
Gianni Rodari
Can Çocuk Yayınları
72 sayfa.

Çocuklar tarihe yakınlaşsın
Edebiyatımızın çocuklara gönül veren güçlü yazarlarından Müge İplikçi, çocuklar için yazdığı ilk kitap olan renkli öykü ‘Uçan Salı’dan sonra, okurlarını bu kez de kürekli, yelkenli antik gemi Kibele’yle tanıştırıyor. 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği’nin deniz arkeolojisi çalışmalarından biri olan, ‘Foça-Marsilya Tarihe Yolculuk’ projesini çocuklara yakınlaştırmak için hazırlanan özgün kitap, Antik Çağ batıklarından yola çıkılarak aslına uygun inşa edilen gemi Kibele’nin gerçek yolculuğundan esinleniyor.
Acayip Bir Deniz
Yolculuğu
Müge İplikçi
Günışığı Kitaplığı
92 sayfa.

Arkadaşım Nasreddin Hoca bir gün…
Akşehirli halk kahramanı Nasreddin Hoca ve fıkraları, kapsamlı bir derlemeyle günümüz çocuklarının kalbini yeniden fethetmeye geliyor! ‘Arkadaşım Nasreddin Hoca, hep yapıldığı gibi fıkraların gelişigüzel sıralandığı bir kitap değil. Çocukluğundan başlanarak, Hoca’nın değişik dönemlerine ait fıkralar, dokuz ayrı başlık altında toplanarak kıssadan hisse şeklinde yeniden yorumlanmış. Bu güzel çalışma, çocuklarla sınırlı kalamayıp her yaştan okurun ilgisini çekebilecek türden.
Arkadaşım
Nasdeddin Hoca
Süleyman Bulut
Tudem Yayınları
152 sayfa.

Muhteşem Bir Masal Şöleni
Çocuk ve gençlik yazınının usta kalemlerinden, ‘Kitap Perisi’ Aytül Akal’ın, 1988’den günümüze anlattığı masalları tek kitapta toplanıyor: ‘Masal Masal’. Uzun yıllardır sabırsızlıkla beklenen bu değerli kitapta, Akal’ın birbirinden güzel 58 masalına yer veriliyor. Altı bölüme ayrılan kitap, yazarın değişik yıllarda yayımlanmış Geceyi Sevmeyen Çocuk, Canı Sıkılan Çocuk, Kardeş İsteyen Çocuk, Sabahı Boyayan Çocuk, Masalları Arayan Çocuk adlı masal dizileri ile tek tek basılan masal çalışmalarını bir araya getiriyor. Her bölümü farklı bir çizer yeniden resimlemiş.
Masal Masal
Aytül Akal
Uçanbalık Yayınları
248 sayfa.

Çocuk evindeki bela
Orada yaşayan çocuklar mı? Hiç sormayın, her biri bir alem… Beş haneli sayıları kafadan çarpıp bölebiliyor, Üfürük Çiçeği Makinesi icat ediyor ya da kavanozda osuruk biriktiriyorlar…
Buyaka Çocuk Evi’nin üzerinde koskocaman endişe bulutları dolaşıyor. Burla, apar topar bir yolculuğa çıkıyor. Gittiği yer dünyanın öteki ucu… Orada onu bekleyen sevimsiz bir sürpriz var. Ardında bıraktığı arkadaşları Buyaka Çocuk Evi’ndeki aksiliklerle uğraşıyor. Serinin bu kitabında inekler dahil herkesin başında bir bela var!
Buyaka Çocuk Evi 3 –
Endişeli Bulutlar Arasında
Görkem Yeltan
Doğan Egmont
104 sayfa.

Clementine’den MISIR’a mektuplar
Clementine, öğretmeninin Mısır’daki araştırma gezisine katılmak için bir seneliğine okuldan ayrılabileceğini duyunca kulaklarına inanamaz! Şimdiye kadar başka hiçbir öğretmen onun tez canlılığını, sürekli resim yapma arzusunu ya da saat oyununa duyduğu ihtiyacı anlayamamıştır. Üstelik onun yerinde Clementine’in bir türlü anlayamadığı yeni bir öğretmen vardır artık. Clementine karar verir: Tek çözüm, sevgili öğretmenini geri getirtecek bir plan hazırlamaktır. Bu, öğretmeninin hayatının şansını mahvetmek anlamına gelse bile…
Clementine Mektup
Yazıyor
Sara Pennypacker
Epsilon Yayınevi
144 sayfa.

ÜÇTEKER VE BİR BÜYÜK AİLE
Doğum gününde dayısıyla birlikte önce bir muhallebiciye sonra da bir oyuncakçıya giden Şuşu’nun kırmızı bir üçtekere aşık olması ve o gün uykuya dalana kadar üçteke rinden inmemesi anlatılıyor.
Sade ve anlaşılır metni sayesinde küçük yaştaki çocukların ilgisini çekebilecek Şuşu ve Üçtekeri, resimlerindeki birçok detayı da okuyucunun keşfine bırakıyor. Bu yolla çocuklara muhallebici, üçteker, üçtekerin güvenli kullanımı ve büyük aile gibi kavramları anlatmayı hedefliyor.
Şuşu ve Üçtekeri
Yıldıray Karakiya
Redhouse Kidz
28 sayfa.

Sinir Küpüyle Yaşamak
Okula git, eve dön, ödev yap… Annenle tartış, şımarık kardeşine katlan, kapıcı dırdırı çek… Alexander’ın her günü böyle geçiyordu ve artık canına tak etmişti. Çok öfkelendiği bir gün bir kağıda bir şeyler karaladı. Derken nasıl olduysa oldu, o karaladığı şekil canlandı. Alexander’a şöyle dedi: ‘Benim adım Sinir Küpü. Ben seni bütün haksızlıklara karşı koruyacağım. Sen istemesen bile…’
Peki, Sinir Küpü ile yaşamak Alexander’ı mutlu edecek miydi?
Sinir Küpü
Manfred Mai
Çizmeli Kedi Yayınları
96 sayfa.

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/