×

Code For Science Türkiye’nin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Araştırmacıların keşfetmelerine ve bilime katkı sağlamalarına yardımcı olmak üzere araştırmacılara ve geliştiricilere yönelik olarak düzenlediğimiz Code For Science Türkiye Uygulama Geliştirme Yarışması 28 Mart-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında uygulama başvurularını kabul etti. Başvurular arasından Juri üylerimiz tarafından araştırmacıların ve bilim insanlarının iş akışına en çok yardımcı olacağı düşünülen il dört uygulama sahiplerini buldu. Ödülleri sahiplerine 26 Mayıs 2012’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezin’de CodeForScience Söyleşisi ve Ödül Töreninde takdim edildi.

Code For Science Ödül Töreni’nine aşağıdaki konuşmacılar ve aynı zamanda juri üyleri sunumları ile katkıda bulundu.

  • Emre Hasan Akbayrak, Başkan Yardımcısı, ODTÜ Kütüphanesi

Kütüphanelerde Çarpıcı Uygulamalar

  • Rafael Sidi, BY, Uygulama Pazarı ve Geliştirici Ağı, Elsevier

Uygulamalar ile Bilimsel Araştırma: Yeni bir yayıncılık ekosistemi

  • Kıvanç Çınar, Genel Direktör, Informascope

Araştırma Teknolojilerinde Trendler ve Yerel Perspektifler

  • Açık Akademik Kaynaklar: Fırsatlar ve Zorluklar

Orçun Madran, Uzaktan Eğitim Koordinatörü, Atılım Üniversitesi

Code For Science Uygulama Geliştirme Yarışmasında;

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Bilgisayar Mühendisiliği’nde görev yapan araştırmacılar Ahmet Oğuz Akyüz, Gökdeniz Karadağ ve Erdal Sivri RefWizard ismini verdikleri uygulamaları ile 1. oldular ve 7000 TL para ödülünün sahibi oldular.

Yarışmada Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Yiğit ve Bilge Serin kardeşler Apex ismini verdikleri uygulamaları ile ikinciliği hak ettiler ve 4000 TL ödülün sahibi oldular.

Yarışmamızda onur ödülünü ise Kariyer Bilişim Akademi’den yarışmamıza katılan Ramazan Hocaoğlu SocialIntelligence4Science uygulaması ile aldı. Kendisi işlerini yoğunluğu nedeni ile ödül törenimize katılamadı.

Kaynak: http://codeforscience.com/