×

Kütüphaneler yaşam merkezi-Manisa

Okulların sona ermesiyle sınav maratonu başladı. Öğrenciler ders çalışmak için kütüphanelere akın ediyor. Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Arı, öğrencilerin kütüphaneyi sadece ders çalışma mekanı olarak görmemesini, halk kütüphanelerin aynı zamanda yaşam merkezi olduğunu söyledi. Okullar tatile giriyor ama Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde boş yer bulmak mümkün değil. Sabahın erken saatlerinden itibaren öğrenciler ders çalışmak, kitap ve gazete okumak için kütüphaneye akın ediyor.

2011-2012 eğitim sezonun sonuna geldiklerini belirten Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Arı, Haziran ayında üniversite sınavları, SBS, önümüzdeki ayda KPSS sınavlarının olduğunu söyledi. Öğrencilerin, vatandaşların kütüphaneden faydalandığını ifade eden Arı, kütüphanede 40 kişilik oturma yerinin bulunduğunu ve sabah açılır açılmaz dolduğunu, bazılarının da yer olmadığından geri döndüğünü belirterek, “Geri dönen insanlarımız olduğu için üzüntülüyüz. Kütüphanemiz fizik olarak insanların ihtiyaçlarını karşılama noktasında yeterli değil. 300 bin nüfuslu olan bir yerde 40 kişilik oturma alanının bulunması yeni bir yere ihtiyacın olduğunu gösteriyor.

ÇOCUKLAR ÇEŞİTLİ OYUNLAR OYNUYOR

Çocuk Bölümünde çocukların zaman geçirebilmeleri için değişik materyallerin olduğunu kaydeden Arı, “Çocuklarımız burada çeşitli oyunlar oynuyor. Kütüphaneler çocuk için bir oyun yeridir. Amaç çocukların belli bir yaşa kadar kütüphaneye alışmalarını sağlamaktır. Çocuklar burada kitaplar var, kitapları okumaya başlasın, internet var interneti kullanmaya başlasın. Biz bu açıdan olayları değerlendiriyoruz” dedi.

KÜTÜPHANELER HER YAŞTAN İNSANA HİZMET VERİYOR

Kütüphanen öğrencilerin ders çalışma mekanı olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade eden Arı, “Tabi ki imkanı olmayan insanların gelip burada sınava çalışması doğaldır. Ancak bu fiziki şartlarda diğer hizmetlerin yürütülmesinde aksaklık olmasa da hizmet vermede sıkıntı yaşıyoruz. Kütüphaneler her yaştan insana hizmet veren yerlerdir. İnsan her yaşta bilgiye ihtiyaç duyar. Kütüphanemizde binlerce çeşit kitap var. İnternet erişim merkezi var. Kütüphanelerin sadece kitap okuma yeri olarak görülmesi bizleri üzüyor. Bu durum kitap okuma oranlarına da etkiliyor. Öğrenciler yeni kitapların olabileceğini hiç düşünmeden, sadece ödev yapılan bir yer olarak düşünüyorlar. Kütüphane bir yaşam merkezidir. Onun gerektiği gibi davranmalıyız.”dedi.

Kaynak: http://www.manisamanset.gen.tr