×

Turgut Reis Halk Kütüphanesi Hizmete Açıldı-Kahramanmaraş

Vali Şükrü Kocatepe yaptığı konuşmasında: “Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmasında Belediyenin sosyal-kültürel hizmetlere öncülük etmesinin de büyük payı vardır” dedi.Kahramanmaraş Belediyesi, bu yıl ilk defa düzenlediği Şiir Festivali etkinlikleri çerçevesince Turgut Reis Halk Kütüphanesini hizmete açtı.

Barbaros Mahallesi ve çevresindeki diğer mahallelere de hizmet verecek olan Turgut Reis Halk Kütüphanesi’nin açılış törenine Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Mustafa Uzunlar, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan, bazı daire müdürleri ile belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile şehrimize diğer illerden gelen şairler ve basın mensupları katıldılar.

Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediye olarak eğitime ve kültüre ağırlık verdiklerini ifade ederek: “Biz inanıyoruz ki bugünün çocukları yarınlarımızın yöneticileri olacak.Yarın bu ülkede onlar söz sahibi olacaklar. Ne kadar iyi yetişirlerse, ne kadar iyi eğitim alırlarsa ülkemiz için o kadar iyi olur. Bugün burada 7. kütüphanemizi hizmete açıyoruz.

23-28 Mayıs 2012 tarihleri arasında ilk defa düzenleyeceğimiz şiir festivalinin açılışına buradan start veriyoruz. Şiir festivali için ilimize gelen misafirlerimize ve davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmayan protokol mensuplarımıza ve değerli katılımcılarımıza hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.Daha sora kürsüye gelen Vali Şükrü Kocatepe ise yaptığı konuşmasında, Kahramanmaraş Belediyesini takdir ettiğini söyledi.

Vali Kocatepe yaptığı konuşmasında: “Kahramanmaraş’ın büyükşehir olma hakkı sadece nüfusu, ekonomisi gibi değerlerinin yüksek oluşundan değil aynı zamanda Belediyenin sosyal-kültürel hizmetlere öncülük etmesinin de büyük payı vardır.Belediye bu tür hizmet binalarını kısa sürede yaparak hizmete açması sonucu hem kütüphane ihtiyacı, hem de taziye evi ihtiyacı karşılanıyor ve ayrıca da itfaiye grup binası olarak kullanılıyor.

Kahramanmaraş Belediyesi bugün sıradan belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da birçok başarılara imza atmıştır. B en buradan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.Açılış konuşmalarının ardından hep birlikte açılış kurdelesi kesilerek kütüphane gezildi.

Kaynak: http://www.kahramanmaras.bel.tr/