×

İki Üniversitenin Öğrencileri, Akademik Bilgilerine İphone Telefonları Üzerinden Ulaşıyor

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)öğrencileri, akademik bilgilerine iPhone telefonları üzerinden ulaşıyor. AÜ, İngilizce ve Türkçe dil desteği bulunan iPhone uygulamasıyla öğrencilerine derslerini ve notlarını hızlı şekilde takip etme imkanı sunuyor. Kütüphane desteği de bulunan uygulamada öğrenciler, kütüphane içinde kitap arayıp, kitapların kaç adet olduğunu, kitabın bulunduğu rafı görebiliyor. Uygulama sayesinde kitapların ödünçte olup olmadığını, ödünçte ise ne zaman geri iade edileceğini öğrenilebiliyor.

Bunların yanında uygulama, ödünç alınan kitapların iade tarihi süresini uzatabilmek ve kitapların içindeki barkodları okutarak kitap hakkındaki bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilme imkanları da sağlıyor.

Uygulamada yer alan takvimle güz, bahar ve yaz dönemine ait bütün etkinlikler ve tarihleri görülüp iPhone’un takvimine eklenebiliniyor. Üniversite içi haberlere de ulaşılabilen uygulamada, AÜ hakkındaki son haberler ve haber arşivleri de görülebiliyor. Bunun yanında öğrenciler uygulamayla yemeklerin aylık listesine bakarak hangi gün, hangi yemeğin verileceğini öğrenebiliyor.

Uygulama içinde bulanan haritayla ise AÜ yerleşkeleri, buralardaki fakülteler ve binaların gösterimi yapılıyor. Ayrıca bir yerleşkede bulunulan yerden diğer fakülte ve binalara olan uzaklığı görülebiliniyor.

ESOGÜ’nün iPhone uygulamasıyla da öğrenciler akademik bilgilerine kolayca ulaşabiliyorlar. Uygulamada sınav sonuçları, haftalık ders programı, sınav takvimi, akademik takvim, üniversitede, fakültede, bölümde ve sınıftaki başarı sırası, karne bilgileri, harç bilgileri, etkinlik bilgilerine anlık olarak ulaşılıyor.

Ayrıca, sınav sonuçları, takvim, karne ya da etkinlik bilgileri, ”facebook” ya da ”twitter” üzerinden paylaşılabiliniyor. Uygulamada, akademik bilgilerin yanı sıra, paylaşım grubu kurup, etkinlik düzenleyerek, diğer kullanıcıları etkinliklere davet edilinebiliyor. İlan tahtasıyla da almak, satmak, değiştirme ve paylaşmak istenilen her şey yayınlanabiliniyor .

Kaynak:http://www.beyazgazete.com