×

Oyuncak Kütüphanesi yeni yerinde

Küçükçekmece Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitime destek amacıyla bir dizi çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu işbirliğinde en çok dikkat çeken çalışmalardan biri olan ve okul öncesi eğitimi desteklemek amacıyla oluşturulan, 3-6 yaş grubuna yönelik ‘Oyuncak Kütüphanesi’ artık Munis Faik Ozansoy İlköğretim Okulu’nda minik öğrencileri ağırlayacak.

OYUNLA ÖĞRENİYORLAR

Türkiye’de bir ilk olan ve Bezirganbahçe’de kurulan “Küçükçekmece Oyuncak Kütüphanesi” şimdi Munis Faik Ozansoy İlköğretim Okulu’na taşındı. Kütüphane yeni yerinde de hafta içi her gün okul öncesi 2 eğitim uzmanı tarafından çocukları eğitecek. Uzmanlar, miniklere gelişim dönemlerine uygun çalışmalar yaptırarak, öğrenmeye teşvik edecek.

AİLELER DE BİLGİLENDİRİLECEK

Bütünsel yaklaşım çerçevesinde ele alınan ve iki ayaklı olarak kurgulanan projenin bir ayağında çocuklar, diğer ayağında ise aileler yer alıyor. Bu bağlamda, çocuğun gelişimde tamamlayıcı bir öğe olarak, ailelerde bilgilendiriliyor. Çocuklar bu kütüphane de oyunla birlikte sağlıklı bir şekilde sosyalleşmeyi, duyusal gelişimi ve sağlıklı iletişimi öğrenerek, yarınlara hazırlanıyor.

Kaynak: http://www.gazetekucukcekmece.com