×

TKD Gaziantep Şubesi’nden meslek içi eğitim semineri

Türk Kütüphaneciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Atılgan, Bilgi ve Belge Yönetimi eğitimine katılan kursiyerlere gereken bilgilerin verileceğini söyledi. Atılgan, “Bilgi ve Belge Yönetimi (kütüphanecilik) Bilimi Meslek İçin Eğitim” programının başlaması dolayısı ile Münifpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bilgi ve Belge Yönetiminin, bilgi analizi, kütüphanecilik, arşivcilik, belge yönetimi ve dokümantasyon alanında bilginin sağlanması, derlenmesi, analizi ve kullandırılması gibi temel fonksiyonları kapsadığını ifade etti.

Bilgi ve Belge Yönetiminin, bireyler ve kurumların ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgi ve belgenin yönetim süreçlerini, mesleğin temel prensipleri ve değerlerine uygun olarak yerine getirebilecek yetkinliğe, yöneticilik becerileri ve iletişim kabiliyetine sahip, çalıştığı kuruma rekabet avantajı sağlayabilecek uzmanları yetiştirmeyi hedeflediğini ifade eden Atılgan, şöyle konuştu:

“Yukarıda belirtilen tanım ve hedefler doğrultusunda Türk Kütüphaneciler Derneği Gaziantep Şubesi tarafından Gaziantep Münif Paşa İlk Halk Kütüphanesinde meslek içi eğitim kapsamında ‘Bilgi ve Belge Yönetimi (Kütüphanecilik) Eğitimi’ düzenlenecek. Eğitime Gaziantep’teki kamu kütüphanelerinde çeşitli birimlerde görev yapan personel katılacak. Eğitim 21 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında verilecek. Kursiyerlere bilgi okuryazarlığı, halkla ilişkiler ve iletişim, materyal sağlama, kitap dışı materyaller, kütüphane otomasyonu ve kataloglama, dewey onlu sınıflandırma sitemi ve okuyucu hizmetleri konularında 40 saat ders verilecek. Eğitimlerimiz kamu kütüphanelerinde görev yapan ve Bilgi ve Belge Yönetimi (Kütüphanecilik) Bölümü’ mezunu kişilerden oluşmaktadır.”

Törene katılan Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise Kütüphaneciler Derneği’nin kütüphane camiasına ve Gaziantep’e çok büyük hizmetler yapacağını kaydetti. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da çalışmanın güzel ve anlamlı bir çalışma olduğunu belirterek, Gaziantep’in bilgi kenti olduğunu ifade etti.

Kaynak: http://www.haberler.com